Ringenes Herre-filmene har gått over i historien, men EA har ikke tenkt å gi seg så lett, når de tross alt har lisensen på å lage spill basert på filmene. Nå har turen kommet til PSP, i form av det turbaserte strategispillet Lord of the Rings Tactics.

Du velger om du vil spille brorskapet med Frodo og Aragorn i spissen, eller om du heller skrive om historien og slå deg sammen med Sauron og orkene. Du har et bestemt antall figurer i hvert nivå, og hvis du spiller som brorskapet, følger spillet nøkkelhendelser fra filmene. Mellom nivåene har du muligheten til å kjøpe deg oppgraderinger til de ulike figurene.

Du og motstanderen spiller etter tur, og hver tur er delt i to faser. Først bestemmer du deg for hvor du vil flytte figurene dine. Har du en som er spesielt god med sverdet, som Aragorn, setter du ham inntil der hvor fienden står, skal du flytte en hobbit, som tåler litt mindre, kan det være en idé å komme seg litt mer på avstand og satse på å kaste stein i skallen på orkene. Det kan være lurt å tenke litt fremover, for etter du har flyttet er det fiendens tur til å posisjonere seg.

Når bevegelsesfasen er over, kommer kampfasen. Du kan dra nytte av terrenget, og det lønner seg ofte å kjøre røkla mot en-strategi, det vil si å knerte en og en av skurkene med angrep fra alle dine egne helter, så fienden stadig får færre som kan gi deg skade.

Og sånn går det slag i slag. Ihuga strategispilltilhengere vil nok finne Lord of the Rings Tactics litt i enkleste laget. Men er du tilhenger av filmene eller bøkene og er ute etter en forfriskende ny vri på Tolkiens univers er dette ganske moro. Du får varierte oppdrag og en masse filmsutter med de kjente figurene fra filmene. Men har du en GameBoy advance, vil jeg heller andbefale Advance Wars eller Fire Emblem.

TORE SAND

Lord of the Rings Tactics

Utgiver: Electronic Arts

Sjanger: Strategi

Alder: 12+

Plattformer: Kun PSP