Tom Waits er ikke som andre artister. Da han kom med trippelplate i år, valgte han å trykke den i et begrenset opplag. Til Norge kom det 10.000 eksemplarer.

Sekserplate

Raritetsalbumet «Orphans» fikk knallkritikker hos de fleste. Sekser ble trillet blant annet hos Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Adresseavisen, Dagbladet og Aftenposten. Det førte til at mange ville ha platen. Så kom meldingen om at den var utsolgt og allerede ute av produksjon.

Plateselskapet Bonnier Amigo, som i Norge gir ut platen, melder at mange fortvilte Tom Waits-fans har sendt e-post til plateselskaper verden over. Tom Waits' egen nettside har også fått merke desperasjonen fra tilhengere som har vært for sene med å skaffe seg den forseggjorte platen.

Men alt håp var likevel ikke ute.

Relansering

For nå kan Bonnier Amigo melde om en forsinket julegave. En stor snuoperasjon er satt i gang, og i samråd med Tom Waits selv, har Anti Records valgt å relansere «Orphans», men i et noe mindre forseggjort cover.

På den måten får de som var kjappe, noe spesielt. De som var litt trege, får en åtte-siders digipack-versjon med et 24-siders coverhefte.