ARENDAL: Lørdag kveld er det premiere på årets utgave av «Skal vi danse» på TV 2. Charlotte «Raylee» Kristiansen (19) fra Tromøya utenfor Arendal er en av årets deltakere, og den siste måneden har artisten virkelig fått testet både nerver og ikke minst danseskoa.

— Når jeg går inn i TV 2 sine lokaler på Nydalen og tester dansegulvet, så kjenner jeg nervene. Da kommer det hjertebank med en gang. Men så går jeg tilbake til leiligheten min i Oslo og får roet meg ned litt, sier Raylee til Fædrelandsvennen.

Raylee og Alexander Svaneberg under TV2s Høstlansering i Bergen. Foto: TV 2

UtfordrendeMen den virkelig store utfordringen er rundene etter lørdagens premieresending. Da begynner hardkjøret for fullt.

— De siste fire ukene har vi danset i tre til fire timer hver dag. Så jeg føler meg forberedt til den første sendinga. Men etter lørdag får vi bare en uke til å lære de neste dansetrinnene, så det blir virkelig en utfordring.

Heldigvis har Raylee med seg den profesjonelle danseren Alexander Svanberg (29) til å dempe nervene. I fjor svingte han seg på dansegulvet med Linnéa Myhre, noe som resulterte i semifinaleplass.

— Det funker veldig fint å danse med Alexander, han er en veldig dyktig og ikke minst en tålmodig danselærer.

- Tålmodig?

— Når man har en dansepartner som meg, må man være tålmodig. Jeg er nøye på alt jeg gjør, sier Raylee og ler.

Utenfor komfortsonen

Tidligere har Raylee vært med på både «Stjernekamp», «Melodi Grand Prix» og «Beat for Beat». Men denne gangen føler hun ikke på den samme tryggheten.

Jeg føler at jeg ikke har kommet langt nok i karrieren. Mitt største ønske er å slå an internasjonalt, men det tar nok noen år.

- Jeg er virkelig utenfor komfortsonen med denne dansinga. Jeg har ikke noe grunnlag for dette egentlig, men samtidig har jeg masse rytme og musikkglede i kroppen.

Og det er nok denne musikkgleden som har gjort at hun nå har en lang cv med sololåter, musikal-roller, tv-opptredener og konserter. Men Raylee føler fortsatt at hun har en lang vei å gå.

Raylee har allerede sjarmert hele produksjonen med sitt positive vesen

— Jeg føler at jeg ikke har kommet langt nok i karrieren. Mitt største ønske er å slå an internasjonalt, men det tar nok noen år. Frem til da tar jeg litt forskjellige jobber. Jeg elsker for eksempel å være med i musikaler. Huffa meg.. jeg vil kanskje for mye på en gang? Heldigvis er jeg fortsatt ung.

- Hvor ser du deg selv om fem år?

— Innen fem år skal jeg lage en internasjonal hit! Det er mitt største mål i karrieren, sier Raylee med en selvsikker tone.

Raylee er klar fo Skal vi danse på Tv 2 Foto: TV 2

UtstrålingPresseansvarlig for «Skal vi danse», Anne Martha Leidland, mener at Raylees utstråling og selvsikkerhet er noen av grunnene til at hun stadig vekk dukker opp på tv-skjermen i beste sendetid.

— Raylee har allerede sjarmert hele produksjonen med sitt positive vesen, sier Leidland.

Leidland sier videre at hun har stor tro på at hun og Alexander kan gjøre det bra i konkurransen.

— Kjemien mellom dem er allerede veldig god, og han er en veldig dyktig pedagog. Vi gleder oss veldig til å se deres første dans sammen på lørdag.

Alex Rosén, Eli Kari Gjengedal, Jenny Jensen, Petter «Katastrofe» Kristiansen og Camilla Pihl er noen av årets kjendisdeltakere som Raylee skal konkurrere mot på parketten.