hove_tir_006.jpg Foto: Kristin Ellefsen
hove_tir_005.jpg Foto: Kristin Ellefsen
hove_tir_003.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Marius Torgersen, Mats Clausen, Peder Wiik, Erlend Vik og Thomas Gjølme Foto: Kristin Ellefsen
Henrik Sigvaldsen, Sebastian Aateigen og Pandora Berntsen.

Se bildeserie øverst i artikkelen.

ARENDAL: — Du, dette går ikke bra. Dette går veldig dårlig, konstaterer Marius Torgersen, mens han prøver å hjelpe naboene å sette opp telt midt i et par friske vindkast på festivalcampen.

Det er noen timer igjen til Hove starter for alvor. Campen er i ferd med å bli svært folksom, og mange har vært på festivalområdet helt siden forfesten startet søndag. Det har også Torgersen, som kommer fra Lillestrøm med en gjeng kamerater.

— Det har vært veldig gøy. Det var litt kjipt vær i går, men det ser bra ut nå. Vi er her for å drikke litt, bli kjent med folk og høre god musikk. Alle er i godt humør og alle er her for å ha det fett. Det er lett å komme i snakk med nye folk, sier 18-åringen.

Han sier den musikalske kvaliteten og festivalcampen er det som skiller Hove mest fra andre festivaler.

— Jeg vet ikke om det er den største, men det er den beste hvert år, med mange kule artister. Macklemore, Porter Robsinson og Frank Ocean blir høydepunkt. Det er mye som er bra å få med seg, sier Torgersen, før han går tilbake til vennenes teltprosjekt.

Tradisjon

Sebastian Aateigen, Pandora Berntsen og Henrik Sigvaldsen er fra Kristiansand og er på Hove sammen med en større vennegjeng som deler tre telt på campen. Aateigen er på festivalen for tredje gang.

— Det er fint vær og god stemning. Det er sosialt og det er god musikk. Frank Ocean og Kings of Leon er kanskje de største. Hove har artister som passer oss veldig bra. Dessuten er festivalen nær Kristiansand og den er blitt en fin tradisjon. Perfekt, sier Åteigen.

Kings of Leon er headlinere i kveld. Andre artister på programmet er Macklemore & Ryan Lewis og Jake Bugg.