KRISTIANSAND: — Cinemateket har dobbelt så mange besøkende denne høsten som tidligere høstsemestre, sier daglig leder Janne Molberg.

I fjor høst endte totalbesøket på 532 publikummere, et snitt på 15 pr. visning. Denne høsten har allerede 548 publikummere vært innom på Cinematekets 17 visninger. Det gir et snitt på 32 pr. visning. Og fremdeles er det 16 visninger igjen i høstprogrammet.

— Det betyr mye for et godt filmtilbud videre, og for muligheten til statsstøtte i fremtiden. Det blir veldig spennende å se om den blå regjeringen også vil satse på cinematekene, slik de rødgrønne ga tydelige signaler om, sier Molberg.

I kveld byr Cinemateket på en premiere. "Trainspotting"-regissør Danny Boyle slapp i mars sin siste film "Trance". Men i Norge kom filmen rett på dvd.

— Det er en trend at filmer som verken er nisjefilmer eller kommersielle filmer, såkalte mellomfilmer, er de nye taperne. Og der har Cinemateket en rolle. Vi liker å plukke opp filmer som kinopublikummet ikke får se, sier Molberg.

Onsdag og torsdag blir det visninger i samarbeid med musikkbransjetreffet Sørveiv. Da vises kultfilmen "24 Hour Party People" og musikkvideosamlingen "Sigur Rós: Valtari Film Experiment".