— Du er en fantastisk gutt som vi aldri kommer til å glemme. Vi vet at du har det godt nå.

Slik avsluttet Nina Askildsen Eikås sitt sterkt bevegede minneord over sønnen Anders i Søgne hovedkirke i formiddag. Hun gråt mens hun talte, og det gjorde også mange andre i den fullsatte kirken. Anders Askildsen Eikås omkom i en bilulykke natt til forrige tirsdag, bare to uker etter at han hadde vunnet spellemannpris med Honningbarna for årets beste rockealbum i 2011. I dag hadde altså over 800 mennesker møtt opp i Søgne Hovedkirke for å vise ham den siste ære i en sterkt følelsesladet seremoni. Mange ble stående utenfor i det kalde vinterværet gjennom hele den timelange gudstjenesten som ble forrettet av vikarprest Solfrid Bjørkelid Dyrøy.

Helene Bøksle fremførte sangene "Mitt land" og "Gje meg handa di ven", og menigheten sang også "Til ungdommen" av Nordahl Grieg.

Vokalist Edvard Valberg fra Honningbarna var en av dem som talte, og han la vekt på å beskrive det varme kameratskapet med avdøde.

— De sidene vi rakk å bli kjent med ved Anders skal vi ta med i hjertene våre til den dagen vi også skal legge inn årene og si at "det var det". Hodet kaldt. Hjertet varmt. Kjærlighet over alt. Ha det godt Anders", sa Valberg. Senere var han blant fire bandmedlemmer som var med å bære Askildsen Eikås til graven.