KRISTIANSAND: 20. januar er det premiere på "La Bohéme" ved Den Norske Opera & Ballett. Over 20.000 billetter er solgt til forestillingen, som er et av sesongens høydepunkter ved det nye operahuset i Bjørvika. 4. februar kan også sørlendingene oppleve Giacomo Puccinis mesterverk, direkteoverført med kinolyd til Aladdin kino.

Vi gleder oss veldig til dette. Vi har hatt noen sendinger fra New York og Moskva, men det blir gøy å sende fra vår egen storstue i Oslo. Det er et nytt marked, og det tar litt tid å bygge opp. Men dette er et kjempeflott stykke som skal settes opp, og det er et kjent navn. Vi har sett at vi må fokusere på kjente titler, da vil det komme folk. Det hadde vært gøy om vi kunne fylle den blå salen på Aladdin , sier kinosjef Asle Bjorvatn.

Forestillingen fremføres på italiensk, men vil tekstes på norsk. Det er kun forestillingen 4. februar som vil overføres til Aladdin og flere andre kinoer rundt om i landet. Stefan Herheim har regi på forestillingen.

Tro, håp og kjærlighet fremstår som hjelpeløshetens våpen i kampen mot en ubarmhjertig realitet. Dette betoner Puccini så inderlig at man tvinges til å føle med disse lunefulle og flyktige overlevelseskunstnerne , sier regissøren, som er en av verdens mest etterspurte operaregissører i dag.