KRISTIANSAND: — Trash Pop og Kristiansand er på mange måter hjemmebane for meg. Det var etter en fadese av en HGH-konsert i Kristiansand at arrangørforeningen ble startet, sier Martin Hagfors. Han sikter til den dårlig besøkte konserten han spilte med trioen HGH på Markens Brød & Sirkus i Kristiansand høsten 2003. — Det var elendig oppmøte, og det var elendig opplegg for oss som band. Det var ikke lydmann engang, så Louis Holbrook og de andre fant ut at de måtte gi byen en ordentlig konsertarrangør. Vi kalte sjangeren vi spilte den gang for "Trash Grass", og navnet på arrangørforeningen ble som vi vet Trash Pop, sier Hagfors.

Jevn leverandør

Fra januar 2004 har Trash Pop vært en jevn leverandør av godt besøkte konserter i Kristiansand. Nå holder de til på Pir 6, og dit kommer Martin Hagfors for å opptre torsdag. Hagfors har også spilt en rekke ganger tidligere for Trash Pop, både som seg selv og som del av ensembler som Home Groan (sammen med Håkon Gebhardt) og HGH.

— Jeg har vel gitt ut atten album under ulike navn, så jeg har en stor katalog å ta av, sier norsk-amerikaneren som av mange holdes som en av landets fremste låtsnekkere.

Den andre og foreløpig siste soloplata gav han ut i 2011 under tittelen "I like you". Og mange av landets anmeldere likte plata riktig godt. Den var produsert av Lars Horntveth (som har produsert f. eks. Susanne Sundfør), og ble beskrevet som "lekker pop-psykedelia" av flere. På plata deltok en rekke kredible musikere, som Morten Qvenild og Kenneth Kapstad (Motorpsycho). Men til Pir 6 torsdag kommer altså Hagfors mutters alene.

Drasser på piano

— Jeg har sans for orkestrert musikk, men liker også kontrollen det gir å opptre helt alene. De beste konsertene med for eksempel Neil Young eller Bob Dylan som jeg har sett, har vært solo. Selv drasser også på en haug med ting, som for eksempel et gammelt piano som gir akkurat den lyden jeg ønsker meg. Det er to gitarer, og jeg har med et pedalbrett for vokal. Konserten starter med et par spreke låter, og det ender gjerne med at jeg ligger viklet inn i en gitarkabel foran scenen etter å ha snublet, sier Hagfors.

Han arbeider med et nytt soloalbum, også denne gangen i samarbeid med Lars Horntveth.

— Jeg tar meg litt bedre tid nå enn tidligere. Det er en stor produksjon, og det er dyrt å gi ut ting. Ikke er det noe å tjene på det, heller, slår Hagfors fast.