Jolie har tilhold i Namibia i påvente av barnet hun venter sammen med skuespilleren Brad Pitt. Paret skal ha leid et helt luksushotell nær byen Swakopmund for 12 uker i påvente av den forestående fødselen.Men selv om hun venter barn, ligger ikke Jolie på latsiden. Hun har et brennende engasjement for Afrika og planlegger å sponse en stor annonse i den nasjonale avisen USA Today mandag.

— Jeg valgte å trykke denne annonsen fordi det er dagen Kongressen samles igjen etter ferien. De har muligheten til å finansiere en fred i Darfur. Situasjonen der har gått alt for lagt og altfor lenge og det blir bare verre, sier Jolie til det amerikanske magasinet People.

— Rapporter flommer inn om grusomheter og om barn som blir voldtatt og drept. Dersom folk blir klar over hva som faktisk skjer, tror jeg mange vil reagere, fortsetter hun.

— Jeg er en skuespiller og ingen ekspert på utenrikspolitikk, skriver FN-ambassadøren Angelina i annonsen. Hun har imidlertid vært i Sudan to ganger og har selv sett hvordan urolighetene i landet preger befolkningen. (©NTB)