SOLIST 2: Maria Haukaas Mittet fremførte eget solomateriale og et par nordnorske viser, i tillegg til noen gamle klassikere. Foto: Tore Andr Baardsen
Dirigent med mer: Thomas Hansen er dirigent, konferansier og dessuten initiativtaker til Populærkonserten i Vennesla. Foto: Tore Andr Baardsen
FULLT: 1100 mennesker var til stede i Filadelfias lokaler. Det betyr så godt som fullt. hus Foto: Tore Andr Baardsen

VENNESLA: Vennesla musikkorps trenger egentlig ikke hjelp. De drar over tusen mennesker til Populærkonserten hvert år, uansett hvem som måtte stå på scenen.

Men det skader ikke at initiativtaker, konferansier og dirigent Thomas Hansen i år har fått solistene han har ønsket seg i lang tid.

Maria Haukaas Mittet og Espen Grjotheim passer nemlig perfekt til korps. De passer til mye lyd, og derfor kunne aldri årets arrangement bli noe annet enn en suksess.

Unge dansere

Det var imidlertid Vennesla musikkorps og et knippe talentfulle dansere fra Sharrons dansestudio i Kristiansand, som åpnet konserten tirsdag kveld.

Deretter fikk Espen Grjotheim vise seg fram, med et repertoar som besto av både Queen, Beatles og ikke minst: Secret Garden, som Grjotheim har spilt med ved en rekke anledninger. Blant annet var han solist på albumet "Inside I'm Singing" i 2007, der han fikk selskap av stjernenavn som Elaine Paige og Barbara Streisand.

FULLT: 1100 mennesker var til stede i Filadelfias lokaler. Det betyr så godt som fullt. hus Foto: Tore Andr Baardsen

Grjotheim ble først kjent gjennom Idol i 2003, men har senere deltatt i oppsetninger både av "Mamma Mia!", "I blanke messingen" og "Fame" på store scener i Norge. I sistnevnte scenemusikal deltok også Populærkonsertens andre solist, Maria Haukaas Mittet. I Vennesla gikk hun like godt rett på mektige "Ain't No Mountain High Enough" før hun gjorde versjoner av "Paper Moon" og "Candyman", som de 1100 fremmøtte i Filadelfia-lokalet åpenbart hadde sans for.

Abba og Secret Garden

Utover i konserten ble det plass til både en Abba-medley og Rolf Løvlands største sørlandshit "You Raise Me Up". Haukaas Mittet sang dessuten to sanger fra hennes nye nordnorske viseprosjekt, i tillegg til sine to mest kjente låter "Hold On Be Strong" og "Precious to Me".

Backstage kunne Haukaas Mittet fortelle Fædrelandsvennen at det å spille med korps er noe av det som trigger henne mest.

— Jeg har sunget med korps tidligere. Ikke så rent lite, faktisk. For jeg synes det er veldig stas med mye lyd. Jeg liker når det bråker, sier hun, og solistkollega Espen Grjotheim samtykker.

Han er imponert over kvaliteten på Vennesla-korpset.

— Man kan aldri vite hva man går til når man skal spille med et nytt orkester, men jeg er imponert. Det er veldig høyt nivå på disse musikerne, sier han til Fædrelandsvennen.

Ellevte gang

Det er liten tvil om at konferansier Thomas Hansen er én av årsakene til at Populærkonserten har et så solid grep om publikum. Og han ser ut til å trives med å være midtpunkt.

Dirigent med mer: Thomas Hansen er dirigent, konferansier og dessuten initiativtaker til Populærkonserten i Vennesla. Foto: Tore Andr Baardsen

— Jeg liker å være i fokus denne ene dagen i året. Det er årets høydepunkt for meg, sier han med et smil, og kan konstatere at Populærkonserten er blitt Venneslas klart største av sitt slag.- Det har tatt helt av de siste seks årene. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, sier han, men gjør et forsøk på å forklare:

— Det har nok noe med atmosfæren å gjøre. Hele rammen rundt gjør at folk hygger seg og kommer tilbake. Så har vi alltid hatt bra solister og et korps i form, konstaterer konferansieren.

Hansen, som til daglig er musiker i Kristiansand symfoniorkester, sier dette om årets solister:

— De er skinnsykt flinke og jeg har alltid vært fan av begge to. De har fantastiske stemmer og stor utstråling. At Vennesla får høre så flinke folk er veldig hyggelig.