FØRSTE SINGEL: Hanne Leland er ute med singelen "Free". Den er hentet fra debutalbumet "Honest", som ikke kommer før på nyåret. Foto: Tore-André Baardsen
FØRSTE SINGEL: Hanne Leland er ute med singelen "Free". Den er hentet fra debutalbumet "Honest", som ikke kommer før på nyåret. Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND: Singelen "Free" ble anmeldt av Fædrelandsvennes musikkanmelder, Rune Slyngstad, fredag, og fikk terningkast tre. Hanne Leland synes ikke det var så galt.

— Jeg er helt ny i gamet, og har godt av konstruktiv kritikk. Samtidig vet jeg at det bare er en persons mening. Selv er jeg fornøyd med det jeg har laget, sier Leland.

— Jeg synes debuten har gått greit. Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente, legger den 22-årige artisten til.

Musikkvideo

FØRSTE SINGEL: Hanne Leland er ute med singelen "Free". Den er hentet fra debutalbumet "Honest", som ikke kommer før på nyåret. Foto: Tore-André Baardsen

Sammen med singelen slapp hun også en musikkvideo som ble laget under det tre måneder lange oppholdet hun hadde i USA i sommer.

— Det var gøy og en interessant opplevelse. Det tok en god del tid. Vi brukte en hel dag på å spille inn videoen, sier hun.

— I løpet av de første to dagene nådde jeg 1000 visninger. Nå nærmer jeg meg 1500. Det er mer enn jeg har hatt før, forteller hun.

Formidler budskapet

Leland tror også en musikkvideo kan hjelpe henne som fersk artist. Folk kan dele den med hverandre på Facebook og andre sosiale medier, dermed kan hun nå ut til flere potensielle fans.

— En musikkvideo betyr mye. Det blir litt mer proft. Jeg tror det er veldig positivt for meg. Jeg mener det er et godt samspill mellom video og tekst, og videoen forsterker budskapet i låten, sier Leland.

Byremojenta skrev låten "Free" fem dager etter at hun kom til USA, og den handler om å være ukjent på et nytt sted. "Free" er hentet fra debutalbumet "Honest", som kommer på nyåret.

— November og desember er dårlige måneder for en ny artist, derfor har vi valgt å utsette det til utpå nyåret. Men allerede før jul slipper jeg en ny singel, forteller artisten.