KRISTIANSAND: I morgen og lørdag arrangeres Southern Discomfort for tiende gang. Nytt av året er en debatt som kjøres på Kick lørdag kveld. I panelet sitter blant andre Terje Dragseth, Cornelius Jakhelln og Jan Kenneth Transeth. Temaet for debatten er «Teksten i musikken… poesi eller et nødvendig onde?». Jan Kenneth «Janki» Transeth synes det står respekt av at metallfestivalen tar emnet opp til debatt.

Lite oppmerksomhet

– Det er generelt lite fokus på den delen av musikken. I media legges det i stedet vekt på anmeldelser og nyhetssaker om artister. Teksten får lite oppmerksomhet, sier Jan Kenneth Transeth som er musiker og driver det lokale plateselskapet Karmakosmetix Records. I tillegg til han, Jakhelln og Dragseth skal Petter Langfeldt i gruppa Vågsbygd Handy og Sondre Skollevoll i Lyngdalsbandet Moron Police sitte i panelet. Debattleder er Sophus Jensen, musiker og forfatter av boken «Full rulle og bånn gnu – Kristiansands Rockehistorie».

I hui og hast

Presseansvarlig i Southern Discomfort, Lena Moen, sier intensjonen er å ha debatt eller fagseminar i forbindelse med festivalen hvert år framover.

– Vi prøvde å ha debatt for noen år siden også, men da ble det veldig smått. Alt ble gjort i hui og hast og det ble ikke prioritert. Denne gangen ville vi gjøre det ordenlig og håper det kommer mange, sier Moen.

Mange konserter

Det blir konserter både før og etter debatten. Forfatter, musiker og poet Cornelius Jakhelln vil stå på scenen med prosjektet «Himeriksskvadronen». Det er et uniformert kunstnerkollektiv med bakgrunn fra Oslo, San Diego og Berlin. Skvadronens blanding av støyrock, darkwave og Black Metal vil gi ordet diktopplesning en ny betydning. Denne kvelden blir det også konserter med Vesen, Goatlord GV9 og Devil. I morgen kveld er det bandene Arcturus, Manitou, Tristania, Leprous og Soxpan som står på scenen. Konsertene foregår på Kick og På Hjørnet.