LINDESNES: Fredag kan publikum oppleve to forskjellige måter å bruke et instrument på, når det klassiske trekkspillorkesteret Vilnius Accordian Orchestra møter Lindesnes Trekkspillklubb i Fjellhallen ved Lindesnes Fyr.

Musikerne fra Vilnius har spilt i en rekke europeiske konserthus sammen med blant andre solist og sopran Natalja Krauter, som også medvirker på fredagens konsert. Lindesnes Trekkspillklubb har i 20 år spilt på en rekke ulike steder og scener, alt fra Den Norske Opera & Ballett, til Bernt Kvarsteins hage i Vennesla. Mange husker kanskje også deres opptreden på NRK-programmet ”Nytt på Nytt”.

Mens musikerne fra Vilnius skal fremføre nummer som ”Concerto d’Amore” av Jacob de Haan, vil musikerne fra Lindesnes tolke kjærlighetsviser som ”Astrids vals” og ”Drømmen om Elin”. Det er også lagt opp til fellesnummer på slutten av konserten.

— Dette blir interessant og vi gleder oss veldig til showet, eller til konserten som våre venner i Vilnius gjerne kaller sine arrangementer, sier Atti Eikaas i Lindesnes Trekkspillklubb i en pressemelding.