Den 57 år gamle skuespilleren, som fikk mye ros for sitt spill som den utbrente bryteren Randy «The Ram» Robinson i «The Wrestler» er fast bestemt på å gjøre det beste ut av sine muligheter. Han planlegger å holde seg i best mulig form så han fortsatt får tilbud om gode roller.Rourke tilbrakte mange år på sidelinjen i Hollywood før han igjen gjorde seg bemerket i «Sin City» i 2005. I dag er han en langt mer moden mann.

– Jeg ville ha likt det om jeg hadde satt pris på suksessen den første gangen, men jeg lot det skli unna. Jeg vet at du betaler prisen om du ikke er ansvarlig eller profesjonell. Og om jeg hadde visst at jeg skulle rote det til så kraftig som jeg gjorde, så ville jeg ikke bedt alle om å pelle seg vekk. jeg ville ha vært en god soldat og marsjert i takt. Jeg har virkelig gjort noen store feilgrep og jeg skylder bare på meg selv, sier han til avisa Daily Record.

Mickey Rourke gleder seg like mye over suksessen til sin motspiller i «Iron Man 2» – Robert Downey Jr. – som har klart å kjempe seg tilbake etter narkotikamisbruk.

– Jeg er så glad for det som skjer med ham fordi du vanligvis ender opp som en søppelbøtte hvis du bruker narkotika. Jeg kommer ikke på så mange som har klart å komme tilbake slik han har gjort, for han hadde ikke et lite problem med narkotika, men et stort et, sier Rourke. (©NTB)