– Nå håper jeg på en liten sommerfest på Samsen. Det hadde vært deilig, sier Kristian Rønningen, bedre kjent som rapperen Sirius, på telefon fra Larvik.

I kveld kommer nemlig vinneren av talentkonkurransen «Norske talenter» til byen, og skal stå på Bingen Scene når Åpen Scene Festivalen arrangeres for tredje gang på Samsen Kulturhus. I tillegg kommer blant annet artistene South Sound, rapperne Hope Crew og dansegruppen Warning Skillz for å vise seg frem på Bingen Scene under éndagsfestivalen.

Med stjernestatus

Siden Sirius vant «Norske talenter» i mai, har han sluppet singelen «Fuck up» som nå ligger på VG-lista.

– Det er dødskult, for jeg hadde ikke regnet med det. Og den låta får man høre på Samsen også, sier den 23 år gamle rapperen til fvn.no, som har fått oppleve stjernestatusen etter seieren.

– Ja, alt fra tolvåringer til voksne menn liker visst musikken. Nylig stanset ei dame på over 60 år meg på gata og sa at hun syntes musikken min var flott. Det er jo litt sprøtt, sier han.

Selv har livet hans forandret seg etter seieren.

– Absolutt alt har endret seg. Før satt jeg bare hjemme og skrev og hadde tre-fire konserter i løpet av et helt år. Nå ligger låta på VG-lista og jeg får spille på Rådhusplassen. Livet mitt har forandret seg drastisk, sier Sirius, som jobber med album han skal gi ut neste år.

Redd for telt

I sommer skal han spille på festivalene Fjordfesten og Stavernfestivalen. Og han skal på Hovefestivalen, men bare som publikum. Da gjør han alt for å unngå å sove i telt.

– Det verste jeg vet er å sove i telt. Da jeg spilte under Storåsfestivalen for fem år siden, endte jeg opp i et militærtelt med plass til 15 personer. Der lå vi tett i tett i et svært telt og holdt på å fryse ræva av oss. Da morningen kom holdt vi på å svette i hjel. Det var ille, sier han, og gleder seg aller mest til å se Nas og Damian Marley.

– Det er dødsfet musikk som absolutt er verdt å få med seg. Hove pleier å ha en hel haug av gode artister, så jeg gleder meg. Men jeg kommer ikke til å ta med meg telt i år, sier han.

Det er ungdommer ved Samsen Kulturhus som arrangerer konsertene på Bingen Scene i kveld.