BYLARM

Sted: Herr Nilsen

De begynte med den vakre og drømmende «Like a feather», og viste etter bare få sekunder at Tenderleaves har musikk som også fungerer bra live.

De var seks på scenen, og låtene fra deres herlige, selvtitulerte album, fikk ny fylde og mer kraft enn de tandre og skjøre plateversjonene. Dessverre så var det noen personer på Herr Nilsen som var mer interessert i å skravle over ølglasset enn å lytte til Tenderleaves sine melankolske og vidunderlige låter. Men de klarte heldigvis aldri å ødelegge den flotte konserten.

Vokalist Even Øygarden klarte å holde fokus, og sammen med det sterke bandet i ryggen, ble dette en flott reise gjennom nakne «Silence» via den fengende «Cathrine» til sterke og fyldige arrangementer i et rent og distinkt lydbilde.

Øygardens spesielle stemme er Tenderleaves sitt store fortrinn og signatur. Han brukte den bra under deres første av to konserter under Bylarm. Tenderleaves er til for å bli oppdaget. Verden må sære såpass rettferdig at tilstrekkelig mange gjør det etter hvert.

For nå har de ikke bare et flott debutalbum å vise til. Tenderleaves er et sterkt konsertband også.