KRISTIANSAND: — Så koselig dette var. Dødskoselig! sa Alaska underveis, og mente det utvilsomt.

Sannsynligvis hadde han sovet bort nervøsiteten i timene i forkant av konserten, slik han alltid gjør. For Alaska virket å føle seg minst like komfortabel i Kristiansands storstue, som foran hjemmepublikum i Åmli.

Og publikum var like takknemlige.

Hardcore

Det var på ingen måte fullt i Kilden fredag kveld. Men mange av de 300 tilstedeværende var åpenbart hardcore fans.

Les anmeldelsen her

Og forventningene lå ganske tykt over konsertsalen før Alaska kom på scenen. For selv om han har spilt i alle mulige kroker det siste året, er det ikke hver dag han tar turen til Kristiansand.

I fjor spilte han på en knøttliten scene på Hjørnet, men mye har skjedd siden da. Som for eksempel en spellemannpris.

FØLGER SØNNEN: Alaskas foreldre Trond Aslaksen og Audbjørg Straum Aslaksen var blant cirka 300 tilskuere i Kilden i går kveld. Foto: Kjartan Bjelland

Kristiansandere vil nok gjerne være sentrum av den pågående sørlandske musikkbølgen, men få artister i sør har fått like mye nasjonal omtale som Åmlis Alaska de siste par årene. Og mens mange av hans kolleger eksperimenterer med store arrangementer, har Alaska kledd låtene sine nesten nakne.Fredag sa publikum klart fra om at dette uttrykket passer ham perfekt.

— Tas på alvor

Blant tilskuerne satt Alaskas foreldre, som hadde reist mange timer for å se sønnen spille. Nok en gang. Og mor er ikke lenger nervøs før sønnen går på scenen.

— Jeg blir litt distansert, og tenker ikke alltid på at det er min sønn. Jeg er ikke nervøs, for jeg er aldri i tvil om at han leverer. Jeg har aldri hørt ham gjøre en feil, sier mor Audbjørg Straum Aslaksen.

Og foreldrene innrømmer at det å se sønnen i Kristiansand er litt spesielt, spesielt sammen med bror Thomas Aslaksen og Silje Mygland — også hun fra Åmli.- Jeg føler at Jonas blir tatt på alvor i Kristiansand. Man ser potensialet her. Det er veldig fint og det er spesielt at det står tre ungdommer fra Åmli på scenen i regionens største kulturhus, sier pappa Trond Aslaksen.

24-åringen holdt på i godt over en time i Kilden, og publikum ville ikke helt slippe ham. For selv om han er fra Åmli, bor i Oslo, og drømmer om New York, vil gjerne kristiansanderne eie ham litt de også.