KRISTIANSAND : Gründervirksomhet og internasjonalisering er to av de viktigste temaene under årets Sørveiv. Seminarprogrammet er nå mer eller mindre komplett, og prosjektleder Kjetil Nordhus kan presentere en rekke tunge navn innen musikkbransjen. Blant annet skal Christer Falck og Pål Hetland snakke sammen om mediehåndtering.

— Det blir veldig spennende. De har begge vist seg som veldig bra på mediehåndtering, men på forskjellig måte. De er enige om noe, og helt uenige om andre ting. Etterpå skal BBC- og The Guardian-skribent Olaf Furniss gi sitt perspektiv utenfra, forklarer Nordhus.

- Inspirerende

Prosjektleder for Sørveiv: Kjetil Nordhus. Foto: Torstein Øen

En av de viktigste personene på plakaten til Nordhus er Runar Eggesvik. Han har vært bookingsjef på Bylarm, er en av gründerne bak Øyafestivalen i Oslo, og dessuten det populære konsertstedet Mono på Youngstorget.— Eggesvik er en av Norges fremste på dette området. Han er en kjemperessurs og veldig inspirerende, sier prosjektlederen.

Seminarprogrammet er åpent for alle, men henvender seg først og fremst til artister og aktører innad i bransjen. I Kristiansand har mye dreid seg om å komme ut av landet med musikken de siste par årene. Mange artister har turnert i Tyskland og andre deler av Europa. Derfor vil Sørveiv også legge fokus på dette.

Til Sørveiv: Pål Hetland, skribent og tidligere pressesjef på Quartfestivalen. Foto: Torstein en

— Det er også en rød tråd i det Sørf driver med. Det er mange ressurssterke artister i regionen som vi vil ha ut. En av de mest interessante som skal snakke om dette er artist Hanne Hukkelberg, som har satset og lyktes på en internasjonal karriere, forklarer Nordhus.

Kristiansandere

Mens Hukkelberg skal snakke om artistenes utfordringer, skal Ida Lyxzen fra plateselskapet EMI og Jan Kenneth Transeth fra lokale Karmakosmetix, belyse problemstillinger fra deres ståsted. Det samme skal kristiansander Morten Andreassen, som blant annet er manager for Marit Larsen.

— Det er gøy at vi har fått utflyttede kristiansandere til å komme og bidra med sin kunnskap. Og det ser ut til at de har lagt merke til Sørveiv allerede, for de har vært veldig interessert i å komme hit, sier Nordhus.

Blant andre navn på seminarprogrammet er Dr. Daniel Johansson og Tor Åge Eikerapen.

— Alle har det til felles at de innehar den kunnskapen vi ønsker å formidle på Sørveiv. Vi lager et seminarprogram for de som er i startgropa av karrieren, men også for de som er kommet et stykke på vei, sier han.

Sørveiv arrangeres 9.-10. november. Alle seminarene er i år på Aladdin.