KRISTIANSAND: På tross av enorme regnskyll og gjørmete campingområder, ble Hovefestivalen en stor suksess. Denne uka er det meldt regnvær dag i Kristiansand, uten at alle bekymrer seg for det.

— Litt regn er bare gøy, sier Morten Oveson Kjelling til fvn.no.

I dag kjøpte bodøværingen dagspass til rockemandagen, den beste dagen ifølge Kjelling.

— Meshuggah blir kanonfett. Hvis det høljer ned under konserten blir det bare enda mer metall, sier han smilende.

Ledig alle dager

Quartledelsen opplyste i dag at det er formidlet rundt 35.000 billetter totalt, og at det selges jevnt og trutt til alle dagene.

— Torsdagen selger mye akkurat nå, hiphop-folket er gjerne ikke de som er tidligst ute, sa Jørgen Skauge på dagens pressekonferanse i kommandørboligen på Odderøya.

På torsdagen er 50 Cent headliner, men ifølge Skauge er det fremdeles onsdagen med The Who som selger desidert mest.

— Fredagen begynner også å selge godt, opplyste Skauge.

Avslappet ledelse

En avslappet Jørgen Skauge hadde ingen store overraskelser å komme med, og brukte den ti minutter lange pressekonferansen på å ønske velkommen til Quart-festivalens første dag.

Pressekontakt Kjersti Vikør var ikke bekymret for at regnet skal ødelegge for dagsalget, men håpet selvfølgelig på pent vær.

— Vi håper publikum får en fin opplevelse her hele uka, og jeg ligger ikke våken på grunn av været. Nå ser det også ut til det kan bli bedre enn først antatt, sier hun.

Black Debbath åpner

Ved 13-tiden var ikke billettkøen den helt store, men det så ut til å være en jevn pågang med folk. De fleste var ute etter dagspass til i dag, men det er fremdeles mulig å kjøpe ukespass i bua i Gravane. Klokken 15 i dag braker det løs for alvor med knallhard doom metal av Black Debbath.

Hver dag selges dagspass til den aktuelle dagen, pluss ukespass i den grå bua i Gravane.

Like før konsertstart samler mørke skyer seg over Odderøya, og i øyeblikket ser det ut til at Kjelling og de andre metallhodene kan få oppfylt ønsket sitt om en fuktig festivalstart.