— Da vi kom med fly og så øyene og det fine landskapet, ble vi veldig imponert over naturen. Men vi er like imponert over festivalen og programmet. Her er mange kule navn, og det er lagt opp slik at de som liker musikk kan få høre veldig mange band. Her er få kollisjoner. Vi kom i går og fikk med oss Queens of the Stone Age. Det var tøft, sier britiske The Noisettes.

Grådigheten ruler Så vil de si litt mer Glastonbury:

— Der er det grådighet som ruler. Det er sikkert ok å være der for de som vil ha seg en trip på dop eller alkohol, men festivalen har vokst seg så stor at den ikke fungerer for musikkinteresserte lenger, sier de.

Med den eksentriske vokalisten Shingai Shoniwa i front, er de i ferd med å komme seg ut av indieskyggen og fram i rampelyset. The Noisettes har likevel ikke noe stort mål om å selge millioner med album og ta verdensherredømme.

Ikke White stripes - Nei, definitivt ikke. Vår ambisjon og vårt mål er å gi ut en plate som vil vare lenge, kanskje i flere generasjoner slik det er med de platene vi selv liker.

Trioen har holdt på siden 2003, og har så langt gitt ut et album. Noen har sammenlignet dem med The White Stripes.

— Det beste er at vi ikke blir sammenlignet med noen, og følgelig at vi kun ligner på oss selv. The White Stripes er for øvrig en duo. Skal vi bli sammenlignet med noen, er det bedre med The Gossip. Det er ålreit at folk sier vi spiller en blanding av blues, punk og acid rock, sier de.

A-ha old schoo l

— Vi vil lage musikk med følelser. Det lages ikke så mye bra rock lenger. Mange gir ut gode debutplater, så blir de fanget av maskineriet og bransjen. Dermed høres alt likt ut. Men vi liker den første plata til Arctic Monkeys. Andreplata er ikke så bra.

- Har dere hørt noen norske band?

— Ja. A-ha. Det er old school pop. Det liker vi, sier The Noisettes.