KRISTIANSAND: En halvtime etter at hun løpende forsvant inn i mørket, det nådeløse juryrommet, kom hun rolig tuslende ut i solskinnet igjen.

— Jeg fikk fullstendig jernteppe. Midt i første refrenget sa det bare stopp, sier ungjenta fra Lyngdal.

Men smilet er likevel ikke til å misforstå:

— Jeg gikk videre! Men jeg tror det var med et nødskrik. Etter den tabben trodde jeg aldri at de ville sende meg videre, sier hun.

Alle fasetter

Sammen med to andre venninner fra Lyngdal sto Susanne aller fremst i den hyperventilerende, nynnende køen av om lag 500 mer eller mindre spinnville idolkandidater. Alle tenkelige fasetter av ungdom anno 2007 var representert i rekken; fra raddiser med gitar på ryggen, via lakk-og-lær-blondiner og britney-wannabes, til beinharde rockeskaller, med en ildsint Ozzy i magen.

— De som skiller seg mest ut i køen, ser vi sjelden igjen. De er mest opptatt av å vise seg fram akkurat her og nå, men så faller de igjennom når de skal vurderes, sier presseansvarlig i Idol, Bjarne Laastad.

Mens Idol-køen vokste seg stor utenfor Samsen kunne han stå med hendene trygt plantet i lomma, men da musikk-Norges mektigste mann Jan Fredrik Karlsen kom seilende inn på området med pilotbriller og sukkersjokkhumør ble det umiddelbart kaos i rekkene. Et samlet norsk pressekorps løp som høns etter den kanskje aller største stjernen i sirkuset: jurylederen.

Comeback

— Det er fantastisk å være tilbake! Jeg var så heldig at jeg fikk gleden av å være med og dra i gang hele Idol-sirkuset, og det har faktisk vært litt merkelig å sitte på sidelinjen å se nye idoler bli født, sier Jan Fredrik Karlsen og vifter med armer og bein i velkjent stil.

Som sjef i Playroom Management har han kuppet to tidligere Idoler inn i stallen sin: Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes. Begge har blitt stjerner, både som soloartister, og ikke minst som medlemmer av «De Nye Gitarkameratene». Man kan trygt si at Idol har skaffet også Jan Fredrik Karlsen til både salt og smør og svindyr kaviar på maten.

  • Selvfølgelig er Idol en unik mulighet for meg til å oppdage unike talenter før andre gjør det, sier Karlsen.

— Du er ikke fremmed for å signere enda en Idol-deltaker til stallen din?

— Overhodet ikke. Hvis jeg finner den rette personen, som har et sinnssykt talent, slik det var med Kurt og Alejandro, så vil jeg ikke nøle et sekund, sier Karlsen.

Nåløyet

Hvorvidt denne personen er Susanne Andreassen, vites ennå ikke. Fortsatt har de ikke møtt hverandre. Juryen som møtte de håpefulle i går, var ikke den samme som når alvoret begynner i dag og på søndag. I går var det bare utstillingsrunde.

  • Jeg aner ikke hvem som satt i juryen i dag. Det var ikke noen kjente fjes, eller, det kan faktisk hende. Jeg var så fokusert at jeg ikke fikk med meg noe som helst der inne, sier Susanne.

Hun fikk i hvert fall klar beskjed av juryen om å komme seg hjem for å øve, dersom hun hadde ønske om å avansere til Oslo.

— Jeg skal øve i hele dag. I morgen kan jeg ikke få jernteppe igjen, sier Lyngdalsjenta.