«Idol»-dommerne har nemlig gitt deltakerne to låter hver å synge. En som passer idolenes musikalske stil og en som skal være utfordrende.

Men der traff ikke Jan-Fredrik og kompani helt.

Deltakerne kommenterte i «Før helgen» på TV2 at de opplevde låtvalgene som omvendt.

– Slik jeg forsto det mente dommerne at The September Whens «She cries like a baby» skulle være utfordringen og «Dancing in the dark» med Bruce Springsteen var «min» låt. Jeg syns egentlig det er motsatt, sa Glenn Lyse til programleder Sarah Natasha Melbye. Ved siden av nikket Bjørn Johan Muri og Kim Rune Hagen som følte det på samme måte.

Diktatur

Før deltakerne fikk vite hva de skal synge førstkommende fredag, ga dommer Benedicte Adrian uttrykk for at hun var svært spent på hva idolene ville mene om sangene de hadde fått tildelt.

Da var Asbjørn Slettemark raskt ute med en replikk:

– Heldigvis er det diktatur da, var alt han hadde å si om den saken i «Før helgen».

Og om deltakerne ble fornøyd er ikke enkelt å vite. Verken Bjørn Johan og Kim Rune hadde hørt om sine låter.

– Dette er litt flaut ettersom det visstnok er ganske kjente sanger, uttalte 17-årige Kim Rune om «Hard to handle» med Otis Redding og «Patience» med Guns n'Roses. Begge hans låter kom ut før han ble født.

– Akkurat ferdig med ungdomsskolen

– Jeg har ikke sunget slike sanger før, konkluderte Bjørn Johan etter å ha fått vite hva han skal opptre med på fredag.

Juryformann Jan-Fredrik Karlsen var en smule overrasket over at deltakerne ikke hadde hørt om låtene før.

– Glenn hadde selvfølgelig full kontroll, mens de unge guttene har jo akkurat avslutta ungdomsskolen, fleipet han i programmet «Før helgen».

– Skeiv og annerledes

Fredag skal det avgjøres hvilke to som skal kjempe i finalen av årets «Idol» og her er Jan-Fredriks mening om de tre som er igjen.

Bjørn Johan: «Han har vært den skeive, litt annerledes. Bjørn Johan har imponert meg over den elsken han har til musikk, men har ikke kommet hundre prosent igjennom med sitt fulle talent.»

Kim Rune: «Han har en kraftfull og rocka stemme som alle blir grepet av. Kim Rune har også en sjarme og finfølenhet på scenen og en veldig varm framtoning.»

Glenn: «Han er den mest erfarne og jeg har tidligere kalt han pubsanger som er positivt ment. Han kan gjøre alt mulig, men det som skiller han mest ut er den unike stemmen.»

Dette synger de fredag 14. desember:

Glenn Lyse (33) fra Stavanger:

«Dancing in the dark» med Bruce Springsteen

«Cries like a baby» med The September When

Kim Rune Hagen (17) fra Heddal:

«Hard to handle» med Otis Redding

«Patience» med Guns n'roses

Bjørn Johan Muri (17) fra Ålesund:

«Used to love u» med John Legend

«True colours» med Cyndi Lauper