— At vi endelig har kapret Jamie Cullum er vi utrolig glade for. Han er en fantastisk scenepersonlighet og dette gleder vi oss virkelig til, sier festivalsjef Mats Aronsen i en pressemelding.

Cullum skal få spille den store grand finale siste dag av festivalen på den store flotte festplassen midt i byen.

26-åringen har solgt flere millioner eksemplarer av begge de to siste platene. Tirsdag spilte han på et fullstendig utsolgt Rockefeller i Oslo til både strålende kritikker og publikumsovasjoner.

Jamie Cullum er bare 26 år, men har allerede rukket å oppnå stjernestatus i grenselandet mellom jazz og pop. Det samme grenseland som utforskes av andre artister som norske Silje Neergaard og amerikanske Harry Connick jr. Han beskrives av journalister som alt fra en rocka versjon av Harry Connick jr til jazzens svar på Robbie Williams! Han forteller også gjerne om sin kjærlighet til norsk moderne jazz, - representert ved nettopp artister som Silje, Beady Belle og Bugge Wesseltoft. Og avslører at hans neste plate kanskje kan bli spilt inn her. Vi får se..

Jamie Cullum er født i Essex og vokst opp i Wiltshire i Storbrittannia. Fra han var liten likte han alle typer moderne groovy musikk: Rock, hip-hop, acid jazz, blues. Han oppdaget jazz som tenåring via artister som Herbie Hancock og Miles Davis, - og sistnevnte er også hans store forbilde. Mens han studerte engelsk på videregående skole begynte han å jobbe som syngende pianist der han kom til; på cruiseskip, på puber og i brylluper. Til og med norske Hurtigruta har kunnet glede seg over den vordende (og da helt ukjente) stjernen.

Universal Classics & Jazz plukket han ut som et særskilt lovende talent våren i 2003 og sendte ham i studio for å lage albumet Twentysomething. Et album som har solgt over 2 millioner, noe også oppfølgeren ”Catching Tales” snart har rukket. Han har etter hvert utviklet sin særegne pianostil og eksplosive scenepersonlighet som har gitt ham godord i viktige media som The New York Times, Variety og BBC, og senest nå i Dagbladet og VG etter konserten på Rockefeller 31.januar.