Live video fra utsiden av rettssalen. Journalister som registrerer neglelakk og hårfrisyre. Fotografer som fanger hvert stjålet blikk. Ører på stilk, sugne etter akkurat den kommentaren.

Det går ikke upåaktet hen når Britney skal i retten.

Lukket for pressen

Etter skilsmissen fra Kevin Federline for ett år siden, har hun vært i flere rettsmøter om omsorgsretten til de to sønnene Sean Preston og Jayden James.

K-Fed fikk omsorgen tidligere i oktober. Senere er Britney blitt innvilget besøksrett, hun har mistet den og fått den tilbake.

Rettsmøtet fredag varte i over tre timer, og var lukket for pressen.

Fulgte med

Men flere kjendisnettsteder la ut fortløpende meldinger av typen. «Britney er ute og tar seg en pause» og «nå har hun vært på toalettet og skiftet solbriller og hårfrisyre». Noen rapporterte om gråting og banning.

Ifølge Los Angeles Times skal hun ha snerret mot fotografene gjentatte ganger. For, på vei ut til sine tre pauser, gikk hun forbi gangen der reporterne sto.

– Hvordan går det, spurte de.

Første gang skal hun ha kvitret «Det går fint», men etter hvert skal hun altså ha hisset seg opp og bannet.

– Britney, gi oss mer, skal en reporter så ha ropt.

Kikket ikke mot eksen

Og Britneys antrekk ble beskrevet i detalj. Hun var kledd i en langermet svart kjole med mønster, cowboyboots og solbriller. Vesken var hvit.

Kevin Federline hadde på seg en grå dress.

People hadde folk inne før retten ble lukket. De melder at Britney satte seg rett ned, uten å så mye som kikke i Kevin Federlines retning. Han skal derimot ha sendt stjålne blikk mot eksen.

Men ingenting ble avgjort

Britneys advokat var «veldig fornøyd» med møtet fredag og sa at Britney hadde det fantastisk, ifølge Reuters. Hun fikk beholde retten til å ha sønnene på overnatting en gang i uken.

Neste høring er satt til 26. november. Uflaks for Britney, da skal hun også i rettsmøte for å ha kjørt uten gyldig førerkort for California.

Avgjørelsen om hvem som skal få omsorgsretten, er ventet i begynnelsen av neste uke.

I rettsmøtet fredag var det første gang både Britney og K-Fed møtte personlig, og det forklarer nok presseoppbudet.

Denne gang måtte kjendisnettstedene nøye seg uten noen kjennelse, men det var altså nok å ta av likevel.