KRISTIANSAND: — Dette er ikke The White Stripes, og de kommer ikke til å spille låter av dem. De har bra låter selv, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen om The Raconteurs.

Fredag offentliggjorde han bookingen av credbandet til Quartfestivalen. Dermed begynner programmet å bli nokså komplett. Med headlinere som Depeche Mode, Kanye West, Pharrell, Muse og Tool absolutt øverst på plakaten.

The Raconteurs kommer litt lenger ned, men topper likevel programmet på Plenen den 5. juli hvor de spiller med Clap Your Hans Say Yeah, Serena Maneesh og The Low Frequency in Stereo.

I vinter har singelen «Steady as she goes» snurret på radioen, og i midten av mai kommer fullengderen «Broken Boy Soldiers».

Fredag ble det også offentliggjort at undergrunnshiphopperen Amanda Blank med venner opptrer i Hallen lørdag 8. juli. Et annet kollektiv i samme sjanger kommer til Hallen onsdag 5. juli. Det er «The Grime Scene» fra England.

En annen liten nyhet er at det blir adgang for publikummere under atten til klubbprogrammet i Hallen, som starter etter at de andre konsertene er avsluttet på Odderøya.

— Vi skal opprette et avsperret område inne i hallen for dem mellom 16 og 18, sier Toffen Gunnufsen.