Da Marte Wulff laget sin siste plate, tok livet noen nye retninger. En dansk kjæreste har åpnet nye veier.

Samarbeid med bonus

Marte Wulff ble kontaktet av Nicolai Funch i fjor høst. Han ville ha hjelp til en sang. Det endte med at de laget radiohiten «Accident» sammen. Låta er også med på Wulffs «Safety pins».

De fant tonen på flere måter.

— Etter det ble vi kjærester. Livet er blitt uforutsigbart, samtidig som ting faller på plass og bretter seg ut for meg, sier Marte Wulff.

For i slutten av mai skal Nicolai Funch og Orange Tree spille på flere danske bibliotek, og Marte Wulff blir med.

Stille, stille

Platen som Nicolai Funch jobbet med i fjor høst, er nå sluppet i Danmark. På «Up north» er det mange artister som deltar. På turneen blir det låter av både Orange Tree og Marthe Wulff.

— Vi kommer til å fremføre både mine låter, sanger vi har laget sammen og rene Orange Tree-låter. Det blir mye forskjellig og sikkert en variert konsertopplevelse, sier Marte Wulff.

Sørlendingen gleder seg stort til å dra, men er også spent.

— Vi skal jo spille fem av seks konserter på bibliotek, og der bruker det jo normalt å være helt stille, sier hun og ler.

Dansk Bylarm

Marte Wulff blir over to uker i Danmark. Etter konsertene skal hun på workshop i Århus samt spille på Spot, danskenes svar på Bylarm.

— Det skal være bra, etter hva jeg forstår.

Hun har tidligere i år vært på bransjetreffet South by south west i USA, og mener det er nyttig å dra på slike arrangement.

— I USA fikk jeg gitt CD-en min til enormt mange folk som ellers aldri ville fått den. Det er bedre å dra enn å være hjemme, sier en bestemt Marte Wulff.

Se video og sjekk turnelisten på Marthe Wulffs hjemmeside