I torsdagens episode av «Peking express» skal de ni parene fra Norge, Sverige og Danmark kappløpe ved hjelp av haik gjennom 110 mil på tre dager.

Ferden i realityseriens andre etappe går fra Kazan via Uralfjellene til Ekaterinburg.

Setter skjørtekledd mor til å haike Da de fleste av parene skal finne skyss på samme tid og på samme sted, viser det seg at det ikke er bare bare å få velvillige russere til å stille opp.

Mens en av de svenske duoene får haik av en svært syngeglad kar, bestemmer de norske svogerne Anders og Daniel for å kose seg på etappen uten å stresse for mye.

Anders og Daniel kom nemlig sist i forrige runde og går nå for en motsatt taktikk.

Svenskene Lena og Johan (mor og sønn) sliter også med å finne en bil som kan frakte de videre. Med 1 euro om dagen per person har de heller ikke midler til å kjøpe seg skyss.

Johan mener det ikke er noen overraskelse av de svenske pene jentene Carolina og Michaela vant første etappe.

— Jenter har mye lettere for å få haik. Jeg har prøvd å haike, men folk blir bare redd, hevder Johan mens hans mamma står i veikanten iført et kort skjørt.

Varierte sovefasiliteter Å finne en plass å sove blir også en utfordring for mange av parene. Mens kjæresteparet Anne Lise og Jørn får penger til motellrom av en sjåfør, må Anders og Daniel ta til takke med grøftekanten som sengeplass.

Som liggeunderlag finner de et stykke papp som de kan ligge på, men til tross for tykke jakker, blir det en kald natt med lite søvn.

Tannpussen påfølgende morgen blir heller ikke en fornøyelse da guttene ikke har vann, men bruker Farris til tannpussen.

I delkonkurransen er det kontraster som står i fokus. Deltakerne skal kjøre motorsykler fra andre verdenskrig og plukke opp kuber som skal settes sammen til et puslespill. Vinnerne får et svært tiltrengt forsprang.

Men hvem når målet i Ekaterinburg først? Og hvilket par må avslutte reisen mot Beijing allerede nå?

Se episode to av «Peking express» gratis på fvn.no her!