Se videoen her

Det var i forrige uke at Stig Frode Henriksen møtte Harald Zwart på SFs sommerfest i hovedstaden.

Dagen etter ble han tilbudt rollen som militærpoliti og allerede denne uken er Henriksen på plass i hovedstaden for å delta i innspillingen. Dette skriver Altaposten.

Birolle hos motstanderen

Henriksen og resten av gutta bak «Kill Buljo – The Movie» har hatt stor suksess med parodifilmen som nå er sett av nesten 75.000 på kino.

Den første utgaven av «Lange flate ballær» ble til sammenlikning sett av 250.000. Henriksen og kompani har tidligere uttalt at hvis like mange ser «Kill Buljo» som Zwarts feelgoodkomedie lager de en oppfølgerfilm med karakteren Jompa Tormann.

Men først blir det altså en birolle for Henriksen hos «konkurrenten».

Fritak fra egen rep

I «Lange flate ballær 2» skal fotballgjengen fra den første filmen på repetisjonsøvelse i forsvaret, men roter seg inn på en NATO-trening som foregår på samme tid.

Selv har Henriksen gjennomført sin førstegangstjeneste.

— Jeg trivdes godt i militæret. Eneste er at jeg må kanskje søke om fritak fra min egen «rep» for å spille militærpoliti, sier finnmarkingen til lokalavisa.

Slasherfilm på gang

«Kill Buljo» er den 14. mest sette kinofilmen i Norge så langt i år og Henriksen og regissør Tommy Wirkola er rett og slett strålende fornøyd med å slå både «Reprise» og «Sønner» i antall publikummere.

Selvfølgelig er det også en stor bonus å faktisk tjene penger på lavbudsjett-prosjektet. Nå går inntektene inn i neste idé, «Rød snø».

Filmskaperne Wirkola/Henriksen lover at de vil lage en film i hver stilart.

— Etter slasherfilmen blir det trolig et kostymedrama, lover Henriksen.

Stig Frode Henriksen forteller om suksessen og veien videre – se video