KRISTIANSAND: — Jeg kunne virkelig ønske å få spille sammen med The Who. Pete Townshend er en av mine store helter og The Who er et kjempeviktig band, sier Øystein Greni, gitarhelt og frontmann i BigBang.

Greni og BigBang er booket til Quartfestivalen i sommer, og der håper han å få treffe ett av sine store forbilder.

Men først spiller BigBang altså dobbeltkonsert i Kristiansand i dag. Forestillingen på Samsen er med fri aldersgrense, og til kvelden blir det fet gitar for voksne på Østsia.

Quartdato

Dette er likevel bare som en forsmak å regne foran utendørsopptredenen på Quartfestivalen i sommer. Hvilken dato BigBang skal spille er ennå uvisst.

— Det er snakk om torsdag 5. eller fredag 6. juli på Idrettsplassen, sier musikksjef Jørgen Skauge hos Quartfestivalen.

Den nye platen «Too much yang» solgte som kjent til gull i løpet av de tre første dagene etter slippet 19. mars. Etter tre uker i salg (hvorav en påskeuke) ligger tallet nå på 22.500 solgte.

— Det blir ikke mye bedre enn dette. Bandets forrige plate solgte i alt 30.000 sier norsksjef Terje Pedersen hos Warner Music Norway.

Vil på veien

Øystein Greni har med andre ord penger til nye strenger.

— Jeg følger ikke så nøye med på det, selv om jeg jo blir like glad hver gang det går bra med ei plate. Å gi ut plate er på en måte et middel for å komme seg ut på veien og spille, sier karismabomben fra Oslo. De siste tre ukene har han og BigBang levert en serieeksplosjon av konserter, hvorav de fleste har vært utsolgte. Mange gode konserter de siste sju årene er nok også en viktig årsak til bandets jevnt stigende popularitet. Og påfallende mange av fansen er rimelig unge.

Også i Bø, på Kongsberg og i Bergen kjører BigBang dobbelt, med en ekstra konsert for fri aldersgrense.

Under 18 år

  • Det er som regel stinn brakke på konsertene for de under 18. Jeg tror det er energien i musikken som tiltrekker dem, sier Greni, som ikke tror det har noen betydning at BigBangs musikkstil hadde sin storhetstid lenge før mange av dagens fans var så mye som påtenkt.

Etter å ha lagt det meste av norges nostalgirockere for sine joggesko, flytter Greni og resten av BigBang til Los Angeles i september.

— Vi blir der i tre-fire år, så får vi se, sier Greni. Han har alt skaffet seg noen kontakter, og BigBang har spilt en rekke konserter i statene.

— Vi var nettopp på turné der borte med bandet til Jack White, The Raconteurs, sier Greni. Han har også bak seg en gitarduell med selveste Billy Gibbons fra ZZ Top.

— Han var med og spilte «Welcome to the Mountains», sier Greni fornøyd.

Og til sommeren kan han altså tenke seg å spille med Pete Townshend.

— Jeg skal i hvert fall prøve å få sett konserten med The Who, slår Øystein Greni fast.