ARENDAL: — Vi er i dialog om en vinterfestival, men det er ikke veldig konkret ennå, sier Mats Aronsen, festivalsjef i Canal Street.

Dersom det går som han håper kan Arendal neste vinter se resultatet av et stadig sterkere samarbeid mellom Hovefestivalen og Canal Street.

  • Det kan bli snakk om å lage en vinterfestival i forbindelse med Griegfestivalen, slik at vi syr ting rundt det arrangementet neste år, sier Aronsen.

Griegfestivalen arrangeres i år i Arendal mellom 5. og 10. februar. I mange år har denne festivalen brakt klassisk musikk til arendalittene, og neste år kan den bli supplert slik at det blir både jazz og rock i tillegg.

Kimen til Hove og Canal Streets vinterfestival blir sådd førstkommende helg med et todagers arrangement på Grand Scene i Arendal. Fredag spiller Post Scriptum fra Lillesand, mens Pirate Love fra Oslo spiller lørdag. Sistnevnte ble nummer to på den nasjonale Urørtkonkurransen forrige helg hvor også Hoves musikksjef Toffen Gunnufsen satt i juryen.

  • Det er et veldig bra rockeband. Det ligger vel nærmest i blodet at man prøver å arrangere ting, og det er jo fint hvis det skjer noe i Arendal om vinteren også, sier Gunnufsen.

Han har kontor i etasjen over Canal Street i Kulturfabrikken i Arendal, og de to festivalene har stadig mer med hverandre å gjøre. For eksempel deler de mye infrastruktur gjennom firmaet Arendal Festivalsupply AS som ble stiftet i fjor. Her er Hovefestivalen, Canal Street, Norwegian Grand Prix («båtracet») og Arendal kommune medeiere i et selskap som eier gjerder, doer, elbiler og annet som trengs for å lage festival.

  • Slik sparer vi store transportutgifter, sier Gunnufsen.

  • Nå skal vi prøve å holde det gående året gjennom med flere arrangementer for og med de frivillige og staben, sier Mats Aronsen.

For selv om festen til helga er åpen for alle, er de to festivalenes frivillige spesielt invitert til teambuilding. Mange frivillige jobbet allerede i fjor for begge festivalene, og ønsket er å kunne utnytte enda mer av hverandres arbeidskraft og ressurser.

  • Vi opplever ikke hverandre som konkurrenter, og vi har ulike publikum og profil, sier Aronsen.

  • Det er ikke bare mellom mai og august det går an å lage festival, sier Toffen.