KRISTIANSAND: I dag ble det klart at Bryan Adams skal opptre på Odderøya 28. mai til neste år.

Onsdag ble konserten annonsert via Facebook og en nyopprettet hjemmeside laget av konsertarrangøren «Odderøya live». Det er Trond Aage Nyhus, den tidligere bookingsjefen fra konkursrammede Quart, som står bak bookingen av Adams.

— Vi er en gjeng som har litt erfaring fra før og som hadde lyst til å arrangere konserter. Da Trond Aage fikk muligheten til å skaffe Bryan Adams begynte planene å ta form, sier Vidar Mortensen, presseansvarlig for «Odderøya live».

Satser bredt

«Odderøya live» presenterer seg som en «Kristiansandsbasert konsertarrangør som vil presentere nasjonale og internasjonale artister med bred appell.»

I går kveld meldte TV2 at Adams var klar for Kristiansand, og at det var tidligere Quart-folk som sto bak. Presseansvarlig Mortensen sier flere av de som er involvert har vært tilknyttet Quart, men presiserer at at det nye initiativet ikke har sitt utspring i Quart-miljøet.

— Mange har erfaring fra Quart, men også andre arrangementer, sier Mortensen.

Mortensen tror Bryan Adams er en type artist som kan passe godt inn i det nye konseptet

— For øyeblikket har vi ikke noen andre artister på blokka. Vi er veldig spent på publikums dom når det gjelder Adams, som vi mener har en profil som passser bra. Hvis dette går bra så har vi en ambisjon om å arrangere flere enkeltkonserter, sier Mortensen.

- Eksklusivt i Norge

Ifølge arrangøren er det første gang Adams kommer til Sørlandet. Konserten skal være den eneste i Norge til neste år.

Kanadiske Bryan Adams var mannen som la beslag på store deler av radiobølgene på åttitallet med monsterhitene «Summer of 69, «Heaven» og «Run to you». Alle kom fra plata «Reckless» som ble gitt ut i 1984. Siden har det blitt mange flere album, og det 11te kom i fjor. Det het nettopp «11».

Etter at Quartfestivalen ble slått konkurs og Arild Bulis leieavtale på Odderøya opphevet har flere meldt sin interesse for å arrangere konserter på området. «Odderøya live» har leid området den 28. mai, men har ikke lagt beslag på andre datoer.

— Vi har ikke noe fast antall konserter vi ønsker å arrangere, sier Mortensen.