**Les tidligere artikler om "nye" Quart:

Quart-Buli vil leie «hele byen»

Buli lover Quart-happening**

— Vi må sette et navn på scenen som trekker 15.000-20.000 - Blir en stor utfordring å gjenreise Quart

KRISTIANSAND: Det kom frem under første skiftesamling etter Quart-konkursen Kristiansand tingrett i dag.

En interessegruppe med Arild Buli og Truls William Eriksen i spissen var de som kom med det høyeste budet på restene etter Quart. Dette omfattet alt utstyr og inventar fra Quart-brakka på Odderøya, utstyr til gjennomkjøring av festivalen (kabler, gjerder, bardisker osv.), samt rettighetene til navnet, nettadresser, telefonnumre osv.

Før fristen for å komme med bud gikk ut, var det til sammen 12 interessenter som hadde meldt seg. Enkelte bød på bare deler av Quart-restene, mens Buli og Eriksen bød på hele pakka. Det var vanskelig å bestemme verdien på Quart-restene, fordi hoveddelen av driftstilbehøret var knyttet til arrangement av festivaler, og derfor var av en ganske spesiell karakter, heter det i sakspapirene. Likevel mente man at Buli og Eriksen kom med det beste budet.

Se video:

Buli og Eriksen hadde i forkant signalisert at de kunne være interessert i å få gjennomført en eller flere av konsertene under navnet Quart sommeren 2008. Det ble avtalt at dersom dette skjedde, skulle Buli og Eriksens interessegruppe betale 100.000 kroner ekstra.

Agentene kunne ikke avklare De fikk et par dager på å avklare om det lot seg gjøre å arrangere noen konserter, men agentene til artistene kunne ikke avklare om artistene ville stille opp på så kort varsel. Dermed ble det ingen Quartfestival i 2008.

— Vi måtte få tid til å gå gjennom boet etter konkursen, og vi ville ikke risikere å gå i samme spor som tidligere og gjøre et halsbrekkende arrangement allerede i sommer, begrunnet Buli overfor Fædrelandsvennen den gangen.

Skylder ni millioner Quart-boet skylder nå cirka ni millioner kroner, men det finnes verdier for cirka tre millioner. I disse ligger pengene Buli betalte for festivalen.

De 142 som kjøpte billetter til sommerens Quart, får ikke pengene tilbake. Det gjør derimot de tidligere ansatte, fordi staten er garantist.

Hadde 300.000 til å booke fredags-headliner

Årsaken til at Quartfestivalen gikk konkurs var betydelig svikt i billettsalg. I tillegg var det omfattende overskridelser i kostnadsbudsjettet, særlig i forhold til booking av band, kom det frem like før konkursåpningen.

I referatet fra styremøtet i Quart 22. mai står følgende: "Vi mangler fremdeles headliner til fredag, og har booka for 11,2 millioner. Styret minner om at maks bookingramme er 11,5 millioner."

Regner artisthonorarer som tapt

I den foreløpige innberetningen til Kristiansand tingrett kommer det frem at ti artister som skulle spilt på Quartfestivalen 2008 er forskuddsbetalt. To av disse har fått full betaling, mens de andre har fått halvparten. Til sammen utgjør forskuddshonorarene nesten 1,8 millioner kroner.

"Det antas at disse forskuddsbetalingene er gått tapt (...), men bostyrer vil undersøke dette nærmere," står det i sakspapirene.

Vil du kjøpe et Quart-telt?

Quartfestivalen hadde før årets festival skulle gått av stabelen, bestilt 500 telt fra Kina som skulle leies ut på Quart-campen. Disse var også forhåndsbetalt med 120.000 kroner, og kom til Kristiansand i sommer.

"Teltene vil bli forsøkt solgt til best mulig pris," står det.

Det konkluderes foreløpig med at det ikke er begått noen straffbare forhold i forbindelse med Quart-konkursen.