Tidligere i år ble det etter mye spekulasjon avslørt at Jack White skulle skrive kjenningsmelodien til den nye James Bond-filmen «Quantum of Solace». Sangen, «Another Way To Die» framføres av White og Alicia Keys. Det White Stripes-stjernen ikke var klar over var at sangen hans også skal benyttes av brusgiganten Coca Cola.

Kampanje

Ifølge den britiske avisen The Guardian skal Coca-Cola kjøre en massiv reklamekampanje basert på Bond-filmen, og det er brusmerket Cola Zero som skal markedsføres. I forbindelse med reklamekampanjen døpes brusmerket kreativt nok om til «Zero Zero 7». At agent 007 Bond gjennom store deler av sin filmkarriere har foretrukket sin martini framfor ymse søte coladrikker tar selskapet ikke hensyn til.

– Kampanjen kombinerer dramaet knyttet til James Bond med essensen av Coca Cola Zero på en stilfull og kontemporær, uttalte Bobby Brittain i Coca-Cola Great Britain til The Guardian i forrige uke.

Sint

Nå viser det seg imidlertid at Jack White selv er lite begeistret for å få sangen sin knyttet til coladrkken. Ifølge det britiske musikkmagasinet NME var det aldri planen at sangen skulle brukes på denne måten. Følgende uttalelse ble sendt ut fra Whites management: «Jack White fikk av Sony Pictures i oppdrag å skrive en kjenningssang til James Bond-filmen «Quantum of Solace». All annen bruk av denne sangen er basert på avgjørelser gjort av andre, ikke av Jack White. Vi er skuffet over at du først hørte sangen i en co-reklame for Coke Zero, istedet for i sin helhet.»

Reklamen fant raskt veien ut på YouTube.