Presseansvarlig i Electronic Arts Norge, Silje Grønli, bekrefter at selskapet har jobbet for å få med Turboneger i «Rock Band». Men også flere andre norske artister kan bli aktuelle for de ulike musikkspillene.

– Jeg har også meldt inn sju-åtte andre band som jeg håper å få med. Jeg har i alle år jobbet tett med musikkavdelingen vår, derfor har vi hatt en høy andel norske artister med i spillene våre de siste årene, sier hun.

Viktigere

Hun mener også at dette bare blir viktigere og viktigere ettersom spill som "Rock Band" når ut til massene. Hvilke konkrete norske navn det jobbes med vil hun ikke røpe.

– Jeg kan dessverre ikke si noe om de andre navnene, siden ingenting er spikret enda, sier hun.

Grønli har imidlertid jobbet intenst med å få til samarbeid med norske artister.

– Vi i Electronic Arts har jobbet mye med å få norsk musikk inn i spill de siste årene og har blant annet deltatt på Bylarm de siste fire årene på utkikk etter nye band. Dette har ført til at både Heroes & Zeros, Lukas Kasha, Surferosa, Animal Alpha og Datarock har vært å finne på spill fra oss i tillegg til mer etablerte artister som Rõyksopp og Lene Marlin, forteller hun.

Lettere

Nå som musikkspillene har gjort sitt inntog er det blitt mye lettere å prate med musikkbransjen om samarbeid, forteller hun.

– De ser lettere at musikken faktisk når ut til sluttbrukeren. Når band faktisk selger mer låter via disse spillene enn via ITunes er vel det meste sagt, sier Grønli.

Norske navn

Her er noen av de norske artistene som har bidratt med musikk til videospill:

Animal Alpha – Burnout Revenge, NHL»

Röyksopp – SSX3 og FIFA

Annie – The Sims 2 — Uteliv

Lene Marlin – The Sims 2 - Dyreliv

Lukas Kasha - FIFA

Heroes & Zeros - FIFA

Datarock – Har bidratt på åtte spill foreløpig, inkludert alt fra The Sims 2 til FIFA

Ralph Myerz & The Jack Herren Band – Tiger Woods og FIFA