TRONDHEIM: — Jeg gleder meg til februar er over. Da kan jeg kanskje få sove litt, sier Marte Wulff og begraver haken tungt ned i den ene håndflaten. Hun har nettopp gjennomført sin tredje konsert på to dager under årets Bylarm i Trondheim, og manager Erik Landet har ingen planer om å la Wulff krype under dyna med det første. Radiostasjoner, aviser, nettsteder og publikum skal alle ha sitt av hitgarantisten fra Kristiansand.

— Det er en utrolig merkelig situasjon å plutselig være et menneske som folk synes det er interessant å snakke med. Jeg blir liksom ikke helt komfortabel med det, men samtidig vet jeg jo at det er en del av pakken, sier Wulff.

Foreløpig kan hun imidlertid gå uforstyrret gjennom gatene i Trondheim. Etter tre radiohiter, 5000 solgte eksemplarer av debutplaten «Jacket» og en fersk spellemannominasjon kjenner de fleste til navnet og musikken, men de færreste ansiktet. Under Bylarm er det mulig å gjøre noe med siste, og derfor er det nærmest et krav at hun skal hilse, klemme, nikke, vinke og mingle med så mange som mulig, og aller helst hele døgnet.

— Jeg liker egentlig ikke sånne settinger der man må hilse på folk og gjøre et godt inntrykk. Jeg er litt dårlig til å koble av når det skjer veldig mye, så jeg tapper meg selv for overskudd. Det er derfor det skal bli så godt å få denne platen ut. Så kan folk høre og ikke bare snakke om musikken, sier Marte.

ETTÅRSJUBILEUM.

Neste mandag er det er nøyaktig ett år og førti dager siden at hun serverte publikum sin førstefødte musikalske baby «Jacket». Hun kom egentlig ut av ingenting - eller rettere sagt koristskyggen til Thom Hell, men til manges overraskelse hadde hun ermet fullt av lekne popperler med både sting og dybde. Både «Lady», «Carousel of Love» og «Run» fikk meget høy rotasjon på eteren, og Marte fikk en velfortjent en plass på den norske jentebølgen.

Når hun nå slipper «Safety Pins» føler hun seg imidlertid langt mer komfortabel med sitt eget produkt.

— Jeg elsker plata. Den er rett og slett blitt sinnssykt kul og vi har klart å skape den stemningen som manglet på forrige plate, men som vi fikk fram på konsertene. Det er mer trøkk og mye mer energi denne gangen, lover Wulff.

Men hun vet hun stiller seg laglig til for hugg når musikkpolitiet nå skal anmelde produktet.

— Det er en veldig stor plate, faktisk 13 låter, og da er det mye dere kan «ta meg på». Jeg håper bare at folk tar seg tid til å lytte skikkelig på låtene.

Mange har allerede lyttet til hennes første smakebit «Accident», som kjapt ble listet av flere radiostasjoner. Låten er skrevet sammen med den danske artisten Nicolai Funch, som i helgen fløy inn fra København for å kompe Wulff under Bylarm.

NYFORELSKET.

Og ryktet om at samarbeidet med den danske singersongwriteren er mer enn bare musikalsk, blir også bekreftet. Dog etter en lang tenkepause.

— Hehe, jeg husker ikke helt hva vi ble enige om at jeg skulle svare på det spørsmålet, sier Marte Wulff og titter rådvill opp i luften.

— Hva med å si sannheten?

— Vi går veldig godt overens, sier Wulff.

— Noe som igjen betyr?

— Okei, bare skriv det, du. Vi er sammen, ler Marte Wulff, plateklar, nyforelsket og en smule trett. Hvis alt går som hun håper når «Safety Pins» neste mandag sendes til platebutikkene, kan det bli lenge til hun får gjort noe med det siste.

— Jeg kan sove senere. Det blir jo egentlig helt tullete å klage over stresset, når det er dette jeg alltid har drømt om å gjøre, sier Marte Wulff.

PS: Vidar Vang (vokal) Thom Hell (vokal), Lise Sørensen (stryk) og Lars Håvard Haugen (gitarist i Hellbillies) er alle med som gjestartister på «Safety Pins».