Angrepet som skjedde under en Oasis-opptreden i Toronto i Canada på søndag ble fanget på film av en i konsertpublikummet. Klippet fant raskt veien til YouTube.

Ifølge Oasis sin hjemmeside stupte Noel Gallagher inn i monitorhøytalerne da en uidentifisert mann løp opp på fra scenens bakside og dyttet Gallagher hardt bakfra. Overfallet skjedde da gruppa spilte «Morning glory».

Ribbeinsbrudd?

Til tross for skadene, returnerte den eldste av Gallagher-brødrene til scenen få minutter etter angrepet og bandet fullførte konserten. Etter opptredenen ble 41-åringe Noel fraktet til sykehuset for å undersøke mulige ribbeinsbrudd og skader på leddbånd.

Da angrepet skjedde stormet sikkerhetsvaktene til scenen og overfallsmannen ble etterpå overlatt til politiet. Han vil bli tiltalt for overfall på gitaristen.

Ifølge BBCs nettsider ønsket lillebror Liam Gallagher å ta igjen på overfallsmannen, men ble holdt tilbake.

Noel Gallagher har så langt ikke kommentert hendelsen.

Se overfallsscenen i You Tube-videoen nederst i saken

Usikkert for konsert tirsdag

Bandet er for tiden på «Dig out your soul 2008/2009 world tour». Tirsdag 9. september skal Oasis opptre i London i Ontario som siste konsert på Canada-planen, men om konserten vil bli gjennomført gjenstår ennå å se.

Fredag 12. september avslutter Oasis sin Nord-Amerika-turné i New York og skal i løpet av oktober og november spille konserter i Storbritannia.

Oasis kommer med sitt sjuende album, «Dig out your soul», 6. oktober.