— Jeg har vokst opp med homofile rundt meg hele livet. Noen ganger tror folk jeg møter at jeg er homofil og det synes jeg er fantastisk. Det er alltid bra å skape litt usikkerhet, sier Daniel Radcliffe i et lengre intervju med nettstedet Moviefone .

Et pek mot høyrefløyen

Radcliffe blir spurt om hva hans synes om at Albus Humlesnurr har blitt et ikon for homofile, etter at Potter-forfatter J. K. Rowling fortalte om fiksjonsfigurens legning.

Daniel Radcliffe er storfornøyd.

— Jeg synes det er kjempebra at Humlesnurr ble kjent homofil. Halve meg tror Rowling gjorde dette bare for å se om hun kunne irritere på seg høyrefløyen. Jeg tror hun hadde planlagt dette, sier Radcliffe.

Potter-stjerna er inne på mange temaer i intervjuet, og mener at det er de komiske elementene som først og fremst skiller Halvblodsprinsen fra de forrige Potter-filmene.

Flere dopreferanser

— Det er noen hysterisk morsomme øyeblikk i den. Og det er også flere dopreferanser i denne filmen enn det har vært noen gang før, ler Radcliffe.

— Med tanke på Harrys karakter, så har han alltid vært en av Humlesnurrs studenter. Her blir han en kriger. Han begynner reisen for å bli den krigeren han er i den siste filmen, mener Radcliffe.

Skuespilleren blir også spurt om hvordan han har klart å unngå å bli blærete og arrogant, etter å ha blitt verdensberømt på en-to-tre.

— Jeg har alltid vært bevisst på at når jeg går på en premiere og folk hoier og roper navnet ditt, så er det en ide av meg de roper på. De kjenner meg ikke. De ville kanskje likevel likt meg om de ble kjent med meg, men da ville jeg blitt en annen person enn den de heier på.