Selv om ikke alle filmkritikerne var like begeistret ble «Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike» en solid kinosuksess. Filmen spilte inn 126,917,373 dollar i åpningshelgen i USA, og ble sett av rundt 70.000 da den åpnet i Norge i mai i fjor. Totalt fikk 331.776 personer fikk med seg filmen da den gikk på norske kinoer i fjor.

Fjerde

Det var ingen selvfølge at det i det hele tatt ble en fjerde film i serien med tanke på at hovedrolleinnehaver Harrison Ford begynner å dra på årene. Ford, regissør Steven Spielberg og manusforfatter George Lucas fant imidlertid tid på programmene sine til å servere fansen en etterlengtet oppfølger. Den tredje filmen i serien kom ut så langt tilbake som i 1989. Mer

I etterkant av fjorårets suksess gikk det rykter om at Shia LaBeouf, som spiller Indys sønn Mutt Williams i den siste filmen, skulle overta pisken fra Ford. Dette ble imidlertid avvist av Lucas, som slo fast at «Harrson Ford er Indiana Jones». Ifølge People.com har planene om en femte film kommet et godt stykke på vei.

– Steven Spielberg, George Lucas og meg har blitt enige om hva det femte eventyret skal handle om, og George jobber aktivt. Dersom manuset er bra vil jeg være svære glad for å ta på meg kostymet igjen, sier Ford.

Flere detaljer er ikke kommet fram om filmen, men den internasjonale filmdatabasen Imdb.com har lansert 2012 som utgivelsesår.

Idé

I fjor forklarte Lucas til Forbes.com at de blir stadig vanskeligere å finne gode historier som passer til Indy.

– Franchisen er avhengig av at jeg kommer opp med en god idè. Den serien er veldig avhengig av masse research. Vi jobber med dette når for å se om vi kan finne et nytt objekt han kan jage etter. Forhåpentligvis finner vi noe, sa Lucas.