Mye tyder på det.

Det svært fysiske sceneshowet til bandet Action Beat fra Bletchley i England blir antagelig det diametralt motsatte av en stryketrio med harpsichord som spiller menuetter på en Frogner-kafé søndag formiddag.

— Vi voldtar ustemte gitarer. Misbruker gamle trommesett. Maltrakterer en bass eller to, sier bandet om seg selv og musikken sin.

Bandet har nemlig med seg opptil fire trommesett på scenen til vanlig. Om det blir plass til to-tre trommesett på Charlies bar eller ei, finner du ut torsdag kveld hvis du drister deg på konsert.

Ifølge Louis Holbrook i spillball.com blir de åtte på scenen, dermed lukter det tre trommiser.

Her kan du se et par YouTube-klipp som vi vil tro enten 1) overbeviser deg om at du må melde avbud til skalldyraften på Flekkerøya torsdag kveld, eller

  1. solid overbeviser deg om at skalldyraftenen går som planlagt.

Bandet har åpenbart ikke tenkt å ha en rolig og stille høst, med overvekt av kontemplering i vannkanten:

Over 40 konserter står nemlig igjen før jul. Denne uka kommer de fra Tyskland, og spiller på Blå i Oslo før de ankommer Kristiansand torsdag kveld. Deretter gjør seg klare til ny spillejobb i Stavanger fredag.

Sjekk Action Beat på Myspace

Sordal synger med englene

Stein Roger Sordal vrenger til med nytt band på Hjørnet tirsdag kveld. Dette er første konsert siden den sekserbelønte opptredenen i Bendiksbukta.

«Sordal har et rockehjerte av gull. Nå skinner det, og nå banker det som aldri før», skrev Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad etter Sordals konsert på Quart 3. juli i år.

FERDIG INNSPILT: Sordal & Co har lagt siste hånd på verket. Tirsdag fikk publikum smakebiter. FOTO: ARKIVKristiansandsartisten hadde med seg Bjarne Severinsen, Christer André Cederberg, Tommy Jackson og Kenneth Silden på det som ble en av sommerens største konsertoverraskelser. Nå har soloprosjektet blitt band under navnet Angels Motel, som er et navn Sordal også tidligere har benyttet.

Tirsdag kveld spilte bandet På Hjørnet.

— Konserten i kveld blir en gjennomgang av plata som har navnet «Lovestorm and Temporary Honeys». Den er ferdig innspilt, og nå jobber vi med å få gitt den ut, sier Sordal til Fædrelandsvennen i forkant av konserten. Han og bandet tar sikte på en showcase i Oslo om ikke så lenge.

Dette er resten av ukas konserter:

22.00 Sordal // Angels Motel På Hjørnet

Sjekk på Myspace

22.00 The New Wine Charlies Bar

Riksalarm-vinnerne fra ifjor er på turné. The New Wines' bevegelsesvennlige musikk og liveshow har vært å oppleve på flere store norske festivaler i sommer, og er nå blitt booket til Iceland Airwaves i oktober. Stikkord: Ratatat, Phoenix og Whitest Boy Alive.

Sjekk på Myspace

22.00 Action Beat (UK) Charlies Bar

Impro/støy/nu wave/punk-band fra Bletchley (Milton Keynes) som er tydelig inspirert av tidlig Sonic Youth, The Ex, Glenn Branca og andre avantgardistiske gitar-ensembler.

21.00 Superfamily Kick Scene

Vinn billetter til Superfamily her

Superfamily lokker med sex-pisking

For å bli med i trekningen av de to billettene må du svare på følgende 3 spørsmål:

*** Skal vi tolke bandets albumtitler, hvilke to hovedsteder har Superfamily besøkt?

  • Hvilken klasse vant bandet under Spellemannsprisen i 2007?

  • Hva heter Superfamilys siste album?**

Send svar til nyheter@fvn.no, merk eposten «Superfamily».

18.30 Transit og Thelma Og Clyde Kick Scene

21.00 Hot Club Christianssand m / Michael Krumins DIGG, Vennesla

Michael Krumins er med sin erfaring fra Trail of Tears, Green Carnation og Sirenia en av Venneslas mest aktive og dyktigste gitarister de siste årene.

16.00? Fündbureau Charlies Bar

Tidlig Lørdag-serien ble sparket igang med fullt hus på Gran Family Feud forrige uke. Neste gig ut er hittegods-avdelingen i moderne eksperimentell jazzrock, med tidligere Kristiansands-konservatoriestudent Stephan Meidell i spissen, Gitar Petros Klampanis (Hellas) på bass og Luis Candeias (Portugal) på trommer.

Sjekk på Myspace

21.00 Efterklang (DK) Kick Scene

Et av Danmarks best kjente band for tiden, og hyllet som et av nåtidens beste liveband av mange rundt om i verden. Andrealbumet deres "Parades" er kritikerrost både hjemme i Danmark og i utlandet. Ifølge Mojo og Drowned in Sound var albumet blant de 25 beste platene som ble sluppet i 2007. Hjemme i Danmark fikk de hele 5 viktige musikkpriser, og toppet mange “årets album”-lister. Singelen “Mirador” slo spesielt an, og har nå over én million visninger på YouTube.

Sjekk på Myspace

19.00 Battle of the South Samsen

Dans— og crewkonkurranse med break, hip hop, freestyle, fet musikk, chill stemning og ny grafitti.

Sjekk på Facebook

22.00 Akustisk Søndag På Hjørnet

Kilder: Fvn.no / spillball.com / krslive.no / samsen.com /