JUNKIELÆRLING: Beyonce Knowles punger ut til en av de narkomane som hjalp henne da hun skulle spille Etta James i «Cadillac Records». Foto: Scanpix Foto: AP

Sangerinnen har sendt lønningsposen sin fra «Cadillac Records» videre for å hjelpe en narkoman kvinne i New York som ga henne innsikt i livet som dopavnhengig.

Knoweles er så takknemlig for hjelpen hun har fått for å kunne portrettere Etta James' problemfylte liv, at hun vil hjelpe tilbake. Hun vil ifølge Giant magazine gi pengestøtte som skal gå til tilbehandling for hennes hjelper.

Visste lite

Den populære artisten hadde ifølge magasinet ingen ide om hvordan hun skulle fremstå som dopavhengig, så hun tilbragte en dag sammen med narkomane kvinner i New York's Phoenix House recovery centre.

Knowles sier hun var svært rørt over kvinnene hun møtte på rehabiliteringssenteret. De tøffe historiene deres grep henne, og nå skal hun etter sigende ha gravd svært dypt i lommene for å hjelpe disse kvinnene til et bedre liv.

Pen sum

«Cadillac Records»-regissør, Darnell Martin, har avslørt at filmstjernen hans har overlevert en feit pengesum til Phoenix House, og senterets talskvinne, Karen Sodomick, forteller til Giant magazine at Beyonce også vil bruke av sin tid på senteret.

Sodomick forklarer:

– Hun (Beyonce, red. anm.) og hennes mor foreslo skjønnhetspleie som en del av vårt utdanningsprogram. Vi jobber med å få til det.

27 år gamle Knowles skal ha jobbet hardt for rollen som Etta James. Hun måtte blant annet legge på seg ni kilo for å ligne den aldrende stjernen mer.

Filmen «Cadillac Records» hadde USA-premiere 5. desember.

Beyonces filmografi:

2009: «Obsessed», Beth Charles

2008: «Cadillac Records», Etta James

2006: «Dreamgirls», Deena Jones

2006: «The Pink Panther», Xania

2004: «Jay Z — Fade to Black» (orig. «Fade to Black»)

2003: «The Fighting Temptations», Lilly

2002: «Austin Powers in Goldmember», Foxxy Cleopatra

2001: «Carmen: A Hip Hopera», Carmen

Her kan du se filmtraileren med Beyonce som Etta James: