ARENDAL: Musikksjef Toffen Gunnufsen ønsket ikke la seg intervjue etter dagens rettsmøte i Arendal, men kom med en kort uttalelse. Blant annet sa Gunnufsen at han håpet noen ville ta over driften av festivalen på Tromøya.

Musikksjefen ønsket ikke å svare på om han vil være involvert i arbeidet med å drive festivalen videre.

— Nå er det ferie, sa Gunnufsen.

Se videointervju med Toffen Gunnufsen her

Første skiftesamling vil bli 4. februar, og fristen for å melde krav til boet er satt til 21. januar.

Erkjente insolvens

Etter at retten ble satt klokken 10 opplyste Gunnufsen at festivalen ikke har penger til å betale kravet fra Skatt Sør. Klokken 10.35 kom tingretten med avgjørelsen om at festivalen slås konkurs.

Bookingsjefen fortalte under rettsmøtet at festivalen har jobbet med å skaffe til veie penger, men at de desverre ikke lyktes å komme i mål i tide.

Gunnufsen bekreftet etterpå at de hadde forhandlet med Festival Republic og dennes eier Melvin Benn den siste tiden.

Sandberg: - Beklagelig

Festivalsjef Morten Sandberg, som ikke var til stede i retten i dag, beklaget resultatet i en pressmelding sendt ut tirsdag formiddag.

— Vi ble ikke ferdig i tide til dagens møte i skifteretten. Dette er beklagelig, ikke minst med tanke på alle leverandører, ansatte, politikere og andre støttespillere som har bidratt på veien mot å få dette på plass, sier Morten Sandberg.

Sandberg sier i den samme meldingen at han håper festivalen vil bli drevet videre.

— Det viktigste nå er at festivalen lever videre i en eller annen form. Dersom Festival Republic skulle ønske å ta opp tråden etter oss, er det ingenting som ville glede oss mer, skriver Sandberg.

Kom alene

Gunnufsen var den eneste som var til stede fra Hovefestivalen i dagens rettsmøte.

Festivalen skylder skatteetaten 3,5 millioner kroner i ubetalt merverdiavgift og artistskatt. I tillegg skylder Hove opp mot 5 millioner kroner til sine leverandører.

Toffen Gunnufsen opplyste i dag at festivalkassa er tom, og at alt de eier er noen gjerder og kabler til en verdi av rundt en million kroner.