I krisetider kan det synes som om Hollywoods produsenter blir mindre kreative enn vanlig. De siste årene har det strømmet ut gjeninnspillinger av gamle klassikere, og listen over kommende nyinnspillinger begynner å bli lang. Ifølge The Hollywood Reporter skal «Footloose», «A Nightmare on Elm Street», «Dune», «The Karate Kid», «Red Dawn», «RoboCop», «The Big Chill», «Arthur», «Ghostbusters» og «The NeverEnding Story» spilles inn på ny. Los Angeles Times melder i tillegg at «The Creatures from the black lagoon», «Flash Gordon» og «Frankenstein» er ventet i nye versjoner.

Tradisjon

Hollywood har selvsagt alltid hatt tradisjon for å kopiere, gjenta, resirkulere og gjenoppfinne, og de nevnte titlene viser at det er 80-tallet som har fått gjennomgå i størst grad. Det er imidlertid ikke bare spillefilmer som har blitt resirkulert av Hollywoods filmskapere. «Transformers» viste at tegnefilmer og leketøy også kan bli lukrativt kinomateriale. Sistnevnte har blant annet ført til at He-Man også skal bli spillefilm i 2011. Kortere

Nå kan det også synes som om 90-tallet står for tur til å resirkuleres. Ifølge Hollywood Reporter skal Schwarzenegger-filmen «Totall Recall» fra 1990 spilles inn på ny. Det verserer også rykter om at serien om Lara Croft skal vekkes til live. Nye filmer om «Men in Black» er også ventet. «Remake» er begrepet de fleste bruker om disse nyinnspillingene, men ifølge The New York Observer er den nye og politisk korrekte måten å omtale dette som «reimagining».

Hva mener du? Bør Hollywood la de gamle filmskattene få hvile?