Spør du menn, vil du helt klart få andre råd om kjærlighetsfilmer og denslags enn om du spør kvinner. Kvinner flest ser gjerne en romantisk komedie og to, mens menn gjerne hevder det ikke tilhører favorittene.

Nettstedet askmen.com som har stått for kåringen av de ti beste filmene om kjæresteri, vel og merke sett fra menns synspunkt.

Vi begynner fra bunnen av topp ti-listen.

«Alfie» (2004)

Jude Law har hovedrollen i en såkalt remake der Michael Caine spilte hovedrollen. Filmen har oppdatert «The swinging London», og flyttet seg til det moderne New York. Filmens tittelkarakter, Alfie, er en passe arrogant, kronisk kvinnenedlegger, som endelig møter sin overmann i en eldre kvinne (Susan Sarandon).

Dette mener nettstedet man kan lære seg av filmen:

«Husk alltid å utfordre kvinner ved å forbli mystisk og slick. Aldri tro at du kan overliste en eldre kvinne. Hun vil sannsynglivis ende opp med å eie deg.»

«A Bronx Tale» (1993)

Filmen forteller historien om en unge mann som vokste opp i Bronx, og ble oppdratt av to menn. En ærlig bussjåfør-pappa (Robert De Niro) og en surrogat «street-pappa», den herskende nabogangsteren Sonny (Chazz Palminteri).

«Sideways» (2004)

Film med kritikerroste Paul Giamatti. Forteller historienom to middelaldrende menn som er noe skuffet over hva livet hara tilbudt dem. En av dem forberederer seg til ekteskapet. De to møtes til en siste singel road trip, og vinsmaker seg gjennom California.

Hva man kan så lære?

«Kom deg over fortiden og lær å omfavne nye muligheter. Dessuten: I selskap med kvinner er alltid vin en god venn.»

«About a Boy» (2002)

I denne filmatiseringen Nick Hornbys roman med samme navn, spiller Hugh Grant hovedrollen Will, en mann som lever på royalties av en sang hans avdøde far skrev. Will lever et egoistisk og økonomisk sett bekymringsfritt liv – uten jobb helt til han oppdager at småbarn kan hjelpe ham å møte kvinner. Dermed er stiller han på aleneforeldremøter for å kapre damer. Han pøser på med å lyve om at har barn – helt til han blir bedt om å bevise det. Dermed sitter han i klisteret. Han får en original guttunge til å hjelpe seg...

Dette er lærdommen:

«For å unngå intrikate nett av løgner, og mulighetene for å bli pinlig avslørt, ikke lat som du er noen annen enn den du egentlig er. Denne regelen er absolutt. Spesielt om du ikke er en like god skuespiller som Hugh Grant.»

Se traileren til «About a Boy» her.

«Eyes Wide Shut» (1999)

Stanley Kubricks siste film. Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollene (innspilt mens de to ennå var gift) i seksuelle oppdagelsesreiser, følelser, ærlighet, tillit og gruppesex. Etter hans kone inrømmer å ha seksuelle fantasier om en fremmed mann, blir Cruises karakter besatt av en hemmelig orgiesekt.

Og man kan ifølge nettstedet lære:

«Vær forberedt på sannheten dersom du ber om den. Til og med når den er opprørende.»

«Indecent Proposal» (1993)

En femten år yngre Demi Moore og Woody Harrrelson spiller historien om et par som har store økonomiske problemer. De satser alt på et siste kort: gamling i Las Vegas. Jackpotten uteblir, men en mystisk rik mann (Robert Redford) tilbyr en million dollar for en natt med Moore...

(Saken fortsetter under filmtraileren)

Lærdom:

«Når tilliten første er brutt, er uskylden i forholdet tapt. Lei aldri ut kvinnen din. Ikke til noen.»

«Fatal Attraction» (1987)

En gift mann, spilt av Michael Douglas, benytter en frihelg fra kone og barn, til et sidesprang med en kollega (Glenn Close). Når kone og barn kommer hjem igjen, oppdager Douglas sin karakter at helgens elskerinne ikke vil innse at de to ikke har et forhold, og nekter å gi slipp på ham. Hun begynner besatt å forfølge ham, og livet blir ganske komplisert...

Noe å lære:

«En kvelds begjær kan ødelegge et forhold. Så vær klar over hva du begir deg inn på. Og husk at utroskap kan være farlig. Som elskerinner kan være det.»

Her kan du se traileren fra filmen.

«Swingers» (1996)

Denne lille indie-filmen starter karrierene til Jon Favreau og Vince Vaughn. Filmen forteller historien om Mike, en fyr med hjertesorg som fortsatt er opphengt i eksen som bor i New York. Med hjelp fra mannen med ordene i sin makt, Trent (Vaughn), og deres skuespillervenner, tillater Mike seg å lib langsomt oppmuntret til å vende tilbake til datingeni L.A.

«Pulp Fiction» (1994)

Quentin Tarantinos trendsettende film er en film få menn ifølge nettstedet misliker. Med superkul musikk, like kul musikk og en god dose vold er denne historie om to «hip-talking» menn leiemordere, deres sjef, hans kone og en risikovillig bokser noe for seg.

Lærdom her skal være:

«Selv den mest uoppnåelige kvinne vil være oppmerksom på en mann som kan danse. Det betyr ikke at du trenger være Fred Astaire, men tar du en kvinne med ut, må du være villig til å benytte dansegulvet. Og – gi aldri sjefens kone fotmassasje. Eller dop.»

«Star Wars Trilogy»

For lenge, lenge siden, i galaksen langt, langt borte, møter Luke Skywalker (Mark Hamill) to androider med budskapet til Jedi-ridder Obi-Wan Kenobi (Alec Guiness). Luke forlater hjemmeplaneten sin etter at hans tante og onkel er drept, og slår seg sammen med rebellalliansen mot det onde riket, ledet av Darth Vader.

Her skal man lære:

«Når en kvinne for første gang sier til deg «jeg elsker deg», skal du svare «jeg vet det».

Hederlig omtale:

«The Family Man» (2000)

Nicolas Cage spiller en seksuelt aktiv businessmann ved god helse som en dag finner seg selv i enalternativ versjon av sitt eget liv. Plutselig er han ikke lenger den rike mannen som forlot ungomsskolekjæresten sin for å begi seg ut i karrierelivet. Nå er han gift med henne, jobber som er noe trøtt salgsmann i New Jersey.

Og dette skal være lærdommen:

«Skulle du ha styrke til å gi opp drømmene dine om velstand og modellsex, kan du venne deg til hva som helst. Til og med unger.»

Slik er filmene rangert:

  • «Star Wars Trilogy»

  • «Pulp Fiction» (1994)

  • «Swingers» (1996)

  • «Fatal Attraction» (1987)

  • «Indecent Proposal» (1993)

  • «Eyes Wide Shut» (1999)

  • «About a Boy» (2002)

  • «Sideways» (2004)

  • «A Bronx Tale» (1993)

  • «Alfie» (2004)