KRISTIANSAND: — The Streets er et av mine favorittband, sier en tydelig fornøyd bookingsjef ved Quart, Andy Inglis, til fvn.no.

The Streets, aka Mike Skinners debutalbum fra 2002 "Original Pirate Material" er fortsatt en av Andy Inglis favorittalbum.

Det er han ikke alene om. The Face og Q Magazine mener han er UKs svar på Eminem. Dagbladet, Dagsavisen og Aftenposten skamroste platen da den kom ut i 2002. Expressen, NME og Uncut argumenterte ikke i mot.

— Albumet var banebrytende i sin sjanger da det kom og var et av mine favorittalbum det året - og er det fortsatt, sier Inglis til fvn.no.

Ifølge Inglis vil Mike Skinner ta hele føljetongen av sine UK garage-hits fra sine tre foregående album når han spiller på Quart i sommer.

Amerikansk indiepop

Et annet band som også er klart for Quart er det amerikanske bandet Death Cab For Cutie. Bandet har vært ønsket av flere av quart-forumets brukere.

  • Jeg har aldri sett bandet live, men det dukker støtt og stadig opp som et ønske på forumet, så jeg er glad for at vi kan gi dem dette bandet.

Inglis ble selv oppmerksom på den Washington-baserte kvartetten gjennom et annet band, The Postal Service. Samarbeidet mellom Ben Gibbard i Death Cab For Cutie og Jimmy Tamborello fra electronica-gruppa Dntel har vært en av amerikansk undergrunnsmusikk største suksesshistorier.

Death Cab For Cutie spilte på Quartfestivalen for første gang i 2006. Nå gleder Inglis seg over at han får sjansen til å se dem på Quart til sommeren igjen.

  • Jeg er veldig glad for at vi får den type amerikansk indiepop til Quart, sier Inglis.

Lytt til bandet på Myspace:

Death Cab For Cutie

Sjekk ut The Streets her: