— Jeg reagerer veldig på ordbruken til Jan Fredrik Karlsen når han snakker om framførelsen til en tenåringsjente. Den var på kanten til seksuell i innhold, sier moren til en av deltagerne på «Norske talenter»

Kvinnens datter, som er tidlig i tenårene, var en av mange hundre som deltok da «Norske talenter» holdt auditions rundt om i landet.

Kvinnen vil ikke stå fram med fullt navn fordi hun og familien måtte skrive under på en kontrakt med TV2 om uttalelser til pressen.

Orket ikke intervju

— Min datter ble veldig satt ut av denne kommentaren, og orket ikke en gang bli intervjuet av programleder Sturla Berg-Johansen etter at hun gikk av scenen, forklarer moren.

— Juryen har fått beskjed om å være varsomme ovenfor de yngste deltagerne. Dette kan dreie seg om en kommentar som har blitt mistolket av familien, mener pressetalskvinne i TV2 Katrine Wergeland.

TV2 forteller at de har bedt juryen ta spesielt hensyn ovenfor unge deltagere, som Gabriel. Foto: TV2 — Null kunnskap

Kommentaren var ikke nok til å skremme bort datteren fra sin kunstform, men moren tror den kan skremme andre unge jenter fra å begynne med det samme.

— Kommentaren viser også at Karlsen har null kunnskap til den kunstformen han uttaler seg om, sier moren.

Hun har ikke fått noe svar på mailen hun sendte til TV2, men er lettet over at innslaget med datteren likevel ikke ble sendt undr første episode av «norske talenter» på fredag.

— Om dette var på grunn av min mail vet jeg ikke, for jeg har ikke fått noe svar, sier en skuffet mor.

Støtende kommentar

I mailen forklarer moren hvorfor kommentaren ble støtende på datteren. Spesielt legger hun vekt på at datteren er tidlig i tenårene.

— I et program uten aldersgrense ventet jeg at dommerne var mer skånsomme enn i idol, og det lovte jeg også datteren min før vi gikk inn i dette, sier kvinnen.

Hun reagerer på at TV2 har gått ut og fortalt at alle tilbakemeldinger har vært positive.

— Når TV2 går ut og sier at ingen var kritiske er det en løgn, og det misliker jeg sterkt. Ut i fra dommerkommentarer som jeg hørte ble gitt til andre svært unge deltagere, skal du ikke se bort fra at det har kommet inn flere klager også, sier moren.

Konstruktive tilbakemeldinger

— Jeg klarte ikke å finne akkurat denne mailen i vårt system i dag. Det kan bety at den ikke har kommet gjennom til rette vedkommende, sier Wergeland.

Hun står fast på at TV2 ikke har fått noen negative tilbakemeldinger, så vidt hun vet. Alle henvendelser fra deltagere og familie har vært konstruktive.

— Jeg fikk en mail fra en mor som syns det gikk litt for fort og at hennes barn fikk for lite tid på scenen. Jeg sendte henne selvfølgelig et svar, sier Wergeland.

Hun legger til at hun likevel i det store og det hele er fornøyd med opplevelsen hun og datteren hadde med å delta på «Norske talenter» og at tilbakemeldingene fra Mia Gundersen og Thomas Giertsen var positive og konstruktive for datteren.

Kvinnens datter gikk ikke videre i konkurransen.