Kaizers Orchestra åpnet norgesturneen i Arenum i Bergen fredag 29. februar for fullt hus og hver eneste av de 3200 billettene ble snappet opp i forkant av konserten.

— Overveldende respons

Ifølge BTs anmelder var fredagens konsert en suksess på tross av akustikkproblemene den gamle industrihallen bød på: «Kaizers leverer til begge leire - både gammelt og nytt. Og responsen var overveldende.»

Også Stavanger Aftenblad ga bandet terningkast fem for åpningskonserten.

- Norges beste liveband

Konsertarrangør Bergen Live er også tilfreds med konserten. Frank Nes vil faktisk gå så langt som å kalle konserten Kaizers' beste turnéåpning noensinne.

— Anmeldelsene var stort sett veldig positive - og det er vel fortjent for Norges beste liveband! For oss er det alltid en glede å jobbe med Kaizers og vi er stolte av å ha arrangert Kaizers' største konsert i Norge noensinne, sier Nes.

Lydproblemer

Han innrømmer likevel at lyden i Arenum ikke er ideell, men påpeker at mange andre konsertlokaler sliter med samme problemer.

— Lyd er noe veldig subjektivt og vi må aldri glemme at det er mennesker som kjører lyden og det kan være utfordringer for dem - som for alle andre - når det er første gang de jobber på en konsertarena, forklarer Nes.

Spent før konserten

Ifølge bandets manager Eivind Brydøy er bandet selv storfornøyd med fredagens innsats.

— Vi var litt spent på forhånd, vi har jo spilt i Teatergarasjen før, men dette ble største konserten i Bergen noensinne. Alle virket fornøyd, spesielt publikum.

Nå gjenstår 17 nye stopp på norgesturneen før bandet drar ut i Europa etter påske.

Ny turné til høsten?

Ifølge Brydøy er Kaizerskonsertene allerede utsolgt i både Trondheim, Stavanger og Oslo. Begge konsertene på Sentrum Scene blir fullpakkede, meddeler manageren.

— Egentlig burde vi jo spilt hele påsken, ler Brydøy.

Han synes det er synd at ikke alle får sjansen til å få med seg bandet denne gangen, men skal vi tro manageren blir det sannsynligvis ny Kaizersturné til høsten.

— Vi skal gjøre en del festivaler i sommer, men jeg går ut fra at vi kommer til å ta en ny runde i Norge i høst.