Den legendariske rockeren Iggy Pop har overrasket fans og kritikere med å gi ut det jazzinspirerte albumet «Preliminaires». New Orleans-jazz preger albumet som er inspirert av en roman av den franske forfatteren Michel Houellebecq. I anledning plateslippet har han også spilt inn og lagt ut et videoklipp der han forteller litt om platen og interessen for jazz.

Kjeftet

I videoklippet langet han ut mot «drittmusikk» laget av «idiotiske bøller med gitarer», og mange har selvsagt lurt på hvem han refererte til. I et intervju med The Sun forklarer han bakgrunnen for videoklippet:

– De spurte meg om å lage et videoklipp for albumet, og jeg konsentrerte meg om å ikke tenke før jeg snakket ettersom noe jeg ikke kan fordra er en rockestjerne som tror han har hjerne. De er alltid så kjedelige, uttalte han.

Samtidig avslørte han hvem han siktet til:

– Alle fra Smashing Pumpkins til — hva er det bandet med Fred Durst?

– Limp Bizkit, svarte intervjueren.

– Ja, og det er millioner av dem. Og folk tror de er guder.

Jazz

Albumet er møtt med varierte kritikker. The Guardian ga albumet fire av fem stjerner og mente at det er hans beste siden «Lust for life» i 1977. Det britiske musikkmagasinet NME spanderte åtte av ti poeng og hevdet uoversettelig nok at «The ultimate punk goes all French jazz on us, but, bizarrely, c’est magnifique!». Like fornøyde var ikke Pitchfork som bare ga Iggy 5,4 poeng av ti mulige.

Les mer om albumet her.

Her er Iggys videoklipp: