Sol Nodeland ble fikk hederlig omtale og diplom for sitt bilde "Moods of Norway" i klassen reklame, og Renato Langfeldt fikk hederlig omtale og diplom i portrettklassen for bildet "Pathiba" i Landskonkurransen som ble arrangert av Norges Fotografforbund fredag. I samme konkurranse fikk Lisbeth Finsådal fra Marnardal hederlig omtale i klassen familie & grupper for sitt bilde "Små hemmeligheter".

Sol Nodeland vant også sølv i konkurransen Utsnitt 2006 i kategorien stilleben for et bilde av hodet til en slaktet hane. I samme konkurranse vant Arild Danielsen sølv i kategorien reklame for sitt bilde av en elg i dress, tatt for Kristiansand Dyrepark. Jon Amundsen, som akkurat har kommet hjem fra treårig fotoutdannelse i Australia, fikk diplom i sjangeren stilleben.

— Det var kjempegøy og veldig overraskende. Det er et bilde jeg er stolt av, sier Renato Langfeldt om sitt bilde.

Bildet ble tatt i forbindelse med en reportasje i kulturmagasinet Stimuli med tittelen "Trollkvinnen fra Ålefjær". Bildet er et portrettfotografi av enken til forfatteren Axel Jensen, Pathiba.

— Hva ville du få frem i bildet?

— De erfaringene hun har hatt i livet. At uansett alder, skal man trives med hvem man er. Hun er seg selv på bildet, sier fotografen.

Langfeldt er en mann med mange baller i lufta. 42-åringen har vært med på å gi ut kokebok, og nå holder han på med en drinkbok samt bok om en fotball.

— Det gøyeste er vel å fotograferer mennesker og mat, sier han.

Sol Nodeland er også fornøyd med sine priser.

— Det var kjempegøy. Jeg har aldri sendt inn bilder før, men har ofte tenkt på å gjøre det. Jeg er veldig lykkelig nå, sier hun til fvn.no.

"Moods of Norway" tok hun under Quartfestivalen i fjor. Det viser gothere og en reklamemann fra Moods of Norway, med den rosa båten deres i bakgrunnen, og ble brukt i en reportasje i gatemagasinet Klar.

— Jeg er veldig fornøyd med bildet, sier 41-åringen fra Kristiansand.

Hanebildet ble tatt da hun tilfeldigvis kom over slaktingen hos ei venninne i Randesund. Bildet er en del av en serie med flere bilder av den slaktede hanen.

— Det er ganske grotesk. Det kommer jo frem en skjult side av meg når jeg tar slike bilder. Det er det mest groteske jeg har tatt, sier hun, og sier at hun ofte tar bilder av døde dyr.

Fotografen forteller at hun synes det er artig å eksperimentere for tiden.

— Ofte velger jeg å ta sort-hvitt bilder. Etterhvert har jeg kjent på at jeg KAN gjøre noe annet. Jeg KAN ta groteske bilder, fargebilder og motebilder, sier Sol Nodeland.