ARENDAL: Torsdag ble Quart-boka skrevet av tidligere pressesjef i Quartfestivalen, Pål Hetland, sluppet. I den påstår Hetland at Quartfestivalen i Kristiansand brukte flere år på å få politiet med på en uskrevet avtale om at backstageområdet på festivalen skulle bli definert som privat, og at politiet derfor måtte ha ransakingsordre dersom de skulle bevege seg dit.

Hetland skriver i sin nyutgitte bok at det florerte med narkotika blant artistene, og at festivalen la til rette for at artistene skulle få tak i det de ønsket.

Agderposten skriver i dag at politiet i Arendal har forbeholdt seg retten om å gå backstage hvis de ønsker det. Likevel har de også en avtale med festivalen. Den går ut på at politiet ikke skal gripe inn under selve konsertene dersom de har mistanke om narkotikamisbruk.

— Ved mistanke om misbruk har vi lovet arrangøren ikke å gripe inn under selve konserten, men like etter at artisten har forlatt scenen, sier Jan Sverre Krogstad, stasjonssjef ved Arendal politistasjon, til Agderposten .

Men så langt har det ifølge Krogstad ikke vært avdekket noen narkotikalovbrudd backstage.

— Vi har sagt til politiet at de kan komme backstage på Hove hvis de gjør det på en human måte, og de var backstage i år, sier Hoves bookingsjef Toffen Gunnufsen til Agderposten.