Panettiere har slått seg sammen med organisasjonen The Whaleman Foundation og nettstedet SocialVibe for å kjempe videre mot hvalfangst. Hollywoodstjernen, som slo igjennom med et brak i rollen som Claire Bennet i tv-suksessen «Heroes» har lenge kjempet mot kommersiell hvalfangst, og nå har hun som mål å samle en million signaturer i et opprop mot dette.

Aksjon

I oktober i fjor deltok hun i en aksjon for å stoppe delfinjakt utenfor Taiji i Japan, og hun har fremdeles en arrestordre med sitt navn på seg der. Tidligere i år troppet hun i tillegg opp på den norske ambassaden i Washington med et brev til statsminister Jens Stoltenberg der hun oppfordret Norge om å stoppe hvalfangsten.

Samle inn

Hun skal personlig levere signaturene til den internasjonale hvalfangstkommisjonen juni neste år. TV-stjernen har også spilt inn en videosnutt der hun maner til kamp mot hvalfangst, og flere tusen har allerede fått med seg videobudskapet på YouTube. I videosnutten omtaler hun hvalfangst som «unødig slakting». På sin egen MySpace-side nevner hun også Norges rolle.

Målet er å stoppe all kommersiell hvalfangst og dødelig vitenskapelig forskning utført av Japan, Norge og Island, sier hun.

Aksjon

Søndag deltok Panettiere i et møte i regi av organisasjonen Save the Whales Again på Capitol Hill i Washington, D.C.

Å beskytte og bevare hvaler og delfiner er noe vi brenner for, slo hun fast da hun talte til forsamlingen.